KÜLTÜR: ‘Sanal Devrim’

Muse VR’ın kavramsal sanal gerçeklik enstalasyonu ‘Sanal Devrim’ sergisi 7 Şubat’ta 42 Maslak Art!SPACE Gallery #3 Gama Galeri’de kapılarını açtı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul’un güzelliğini Devrim Erbil’in çizgi diliyle keşfeden ‘Sanal Devrim’ sergisinin açılışı ilgiyle karşılandı.

‘Sanat dolu bir yaşam’ felsefesiyle hareket ederek birbirinden değerli galerileri misafir eden 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de bir ilk gerçekleşti. Dünyadaki Dali ve Van Gogh uygulamalarının ardından Devrim Erbil’in eserleri sanal gerçeklik teknolojisiyle buluştu. 42 Maslak Art!SPACE Gallery #3 Gama Galeri’de 7 Şubat’ta açılan sergi dikkat çekici çalışmalarıyla yoğun ilgi gördü.

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı ve 42 Maslak Satış ve Pazarlama Direktörü Zeynep Salman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına sanat, cemiyet ve iş dünyasının Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erkan Özarman, Elçin Oflaz, Nefise Karatay-Yusuf Day, Gabi-Müjde Doenyas, Latif Aral, Güray Akar, Gizem Oflazoğlu, Jülide Ateş, Moiz Mitrani, Müge Sırmabıyık, Tuğba Güler, Sevil Dolmacı, Selin Bozkurt, Şafak-Stella Levi gibi önemli isimleri de katıldı.

Teknolojiyi sanatla buluşturan “Sanal Devrim” sergisi 12 Mart tarihine kadar her gün 10:00 – 22:00 saatleri arasında 42 Maslak’ta yer alan Art!SPACE Gallery #3 Gama Galeri’de görülebilecek.

Türkiye’de ilk defa Sanal Devrim

Muse VR tarafından Taha ve Talat Alkan kardeşlerin yaratıcı yönetmenliğinde oluşturulan Sanal Devrim ile İstanbul silüetini oluşturan birbirinden önemli tarihi yapılar ve sokaklar ilk defa içinden geçebileceğiniz kuşatıcı ve rengarenk bir görsel dile bürünüyor. Henüz gelişmekte olan VR alanında şu ana kadar sadece Salvador Dali ve Van Gogh için yapılmış çalışmalar bulunuyordu. Devrim Erbil’in eserleri Türk Ressamları için ilk VR çalışması olarak izleyicilere sunuldu.

Dünyada iki yıla yakın zamandır kullanılmaya başlanan bu teknikle izleyici elindeki kontrolleri kullanarak üç boyutlu ve kuşatıcı İstanbul hikayesinin içinde dilediği gibi yürüyüp hareket edebiliyor. 7’den 77’ye herkesin kullanımına açık olan bu uygulama, sergi süresince bütün sanatseverler için ücretsiz deneyimlenebilecek.

“Sanal Devrim” (7 Şubat – 12 Mart)

Ziyaret saatleri: 10:00-22:00

42 MASLAK Art!SPACE Gallery #3 Gama Art Gallery, Kat:5