OTOMOBİL: Yeni A Serisi

Mercedes’in kompakt hatchback modeli yeni neslinde yepyeni teknolojiler ve daha verimli motorlarla satışa sunulacak. Premium kompakt sınıfın iddialı modellerinden olan A Serisi, yeni nesli özel bir etkinlikle tanıtıldı. Yeni modelde gelişmiş güvenlik teknolojileri, daha verimli motorlar ve yüksek teknolojili ekipmanlar kullanılıyor.

Üçüncü jenerasyon A Serisi, teaser görsellerinden de anlaşıldığı gibi ağabeyi CLS’ye benzeyen tasarımıyla dikkat çekiyor. Selefine göre daha agresif ve sportif görünüme kavuşan otomobilin ön tarafında düz LED farlar, krom detaylar ve meşale gibi görünen gündüz farları yeni tasarımın imzası. Önceki nesile göre karşılaştırdığımızda 2018 A Serisi’nin kaputu daha belirgin hatlara sahip. Bu da aracın ön tarafını daha dinamik bir görünüm katıyor.

Yan taraftan bakıldığında ise eski nesli anımsatan otomobilde yeni 16 ile 19 inç arasında değişen jant seçenekleri sunuluyor. Arka tarafta ise daha maskulen bir görüntü var. Geniş çamurluklar ve arka tamponun yanı sıra ince iki bölgeli stoplar oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

İç mekana baktığımızda, Stuttgartlı üreticinin A Serisi’nde, E Serisi’yle birlikte başlayan tasarım anlayışını görüyoruz. Yeni A Serisi’nin kabini artık daha teknolojik ve şık görünüyor. 64 farklı ambiyans aydınlatma seçeneğine sahip otomobilde kullanılan düz multimedya ekranı da ağabeylerinden alınmış. İki adet 7 inçlik ekran ile satılan araçta istenildiğinde tek bir 10.25 inç boyutundaki ekran seçeneği de satın alınabiliyor.

Uzayan dingil mesafesi sayesinde artık iç mekanda daha fazla yaşam alanı sunulacak. A Serisi, baş, diz ve omuz mesafesinde bekleneni verecek seviyeye ulaşmış. Ayrıca otomobilin bagaj kapasitesi de 29 litre artarak 370 litreye çıkartılmış.

Güvenlik cephesinde ise yeni A Serisi’nde S Serisi’nden alınan teknolojiler kullanılıyor. Aktif Mesafe Asistanı, Acil Durumda Durma Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ve Aktif Fren Sistemi (Standart) gibi özelliklerle artık A Serisi’ne binenler kendilerini daha da güvende hissedebilecek.

Otomobilin kaputunun altında üç farklı motor seçeneği sunulacak. İki benzinli motor seçeneği A 200 ve A 250 kodlarıyla satılacak. Dizel ise A 180 d olarak yollara çıkacak. A 200’de 1,4 litrelik dört silindirli 163 HP güç ve 250 Nm tork üreten motor 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ya da 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek. A 250 2,0 litrelik 4 silindirli 224 HP güç ve 350 Nm tork üreten üniteyle satılacak. Dizel motor ise 4 silindirli 1,5 lt’lik 116 HP güç ve 260 Nm tork üretecek. A 250 ve A 180 d 7G-DCT çift kavramalı şanzımanla gücünü yere aktaracak.

OTOHABER