GÜNDEM: 8 asker şehit oldu!

Suriye Afrin’de köşeye sıkışan teröristler dün tankımıza saldırdı. Bu saldırıda ve çatışmalarda 7 askerimiz şehit düştü. Kilis’te ise karakolumuza roket atıldı. 1 askerimiz şehit oldu… Hainler, Afrin’de tankımıza Kilis’te karakola saldırdı. Suriye’ye gerçekleştirdiğimiz Zeytin Dalı Harekatı’nda büyük darbe alan teröristler tankımıza saldırdı. 7 askerimiz şehit oldu. Kilis’te ise karakola atılan roket sonucu 1 askerimiz şehit düştü.

Suriye’nin Afrin kenti kırsalında operasyonlarını sürdüren askerimiz teröristlerle çatıştı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit düştü. Bekar olan 3 yıllık asker Yılmaz’ın Bitlis’te görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı belirtildi. Afrin’in Şeyh Horoz bölgesinde ise PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD’li terör örgütlerinin saldırısında isabet alan tankımızda 6 asker şehit oldu.

KALDIRILDIĞI HASTANEDE ŞEHİT OLDU
Yine Afrin’in kırsal alanından ateşlenen bir roket, sınır hattındaki Süngütepe Köyü Hudut Karakolu’nun nöbet kulesine isabet etti. Saldırıda kulede bulunan 6 asker yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram (25) şehit oldu.

Afrin’de teröristler tarafından tanka düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın acı haberi Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’ndeki ailesine ulaştı. Evli ve bir çocuk babası olan şehidin cenazesinin Şebinkarahisar’da toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİTLERİN AİLELERİ YASA BOĞULDU
Afrin’de şehit düşen 22 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün, Bursa’nın İnegöl İlçesi Mesudiye Mahallesi’nde yaşayan babası Mustafa Aygül’e acı haber verildi. Baba gözyaşlarına boğuldu. Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın (25) Isparta merkez Batıkent Mahallesi’nde oturan babası Hilmi ve annesi Emine Yılmaz’a şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Bekar olan ve 2015 yılında TSK’ya katıldığı belirtilen şehit Ali Yılmaz’ın Bingöl’de görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı kaydedildi.

TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Uzman Çavuş Ali Yılmaz, şehit oldu. Şehidin Isparta merkez Batıkent Mahallesi Oğuz Sitesi’nde oturan babası Hilmi ve annesi Emine Yılmaz’a şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Haberin duyulmasının ardından akrabalar ve komşular da ailenin evine geldi.

Şehidin baba evinin bulunduğu binaya ve önündeki sokağa Türk bayrakları asıldı. Isparta Belediyesi tarafından baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Askeri yetkililerin yanı sıra sağlık ve polis ekipleri de şehidin evine geldi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın da şehidin baba evine gelerek taziyelerini iletti.

Bekar olan ve 2015 yılında TSK’ya katıldığı belirtilen şehit Ali Yılmaz’ın Bingöl’de görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı kaydedildi. Isparta’nın Eğirdir ilçesi Sarıidris beldesi nüfusuna kayıtlı şehidin, babasının Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalıştığı, annesinin ev kadını ve lise çağında da 1 erkek kardeşi bulunduğu kaydedildi.

harekata katılan Elazığlı Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu (28) çıkan çatışmada şehit oldu. Şehidin ailesine acı haber verildi.

Ailenin evine Türk bayrakları asıldı. Fenalaşan aile yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda TSK’ya ait bir tankın isabet alması sonucu tankta bulunan askerlerden olan Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu’nun İzmir’deki baba ocağına acı haber verildi.

Şehit Üsteğmen Çubukçu’nun evine akın eden yakınları büyük üzüntü yaşarken, bir kardeşi daha bulunurken şehidin bekar olduğu belirtildi.Abisinin Zeytin Dalı Harekatı’na katıldığını kendilerinden gizlediğini söyleyen şehidin kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Güven Dağı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz şehit oldu.

Şehidin cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından Niğde’nin Çamardı İlçesi’ne bağlı Beyaz Kışlakçı köyünden defnedileceği öğrenildi.

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan 29 yaşındaki Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın acı haberi memleketi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki ailesine ulaştı.

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Halil İbrahim Aygül’ün, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan babası Mustafa Aygül’e acı haber verildi. Oğlunun şehit haberini alan baba Mustafa Aygül, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Aygül’ün, anne ve babasının ayrı yaşadığı, anne Zeynep Aygül’ün Çorum’da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün cenazesinin, Çorum’un Alaca ilçesinde toprağa verileceği bildirildi. Öte yandan Şehit Aygül’ün, 1 yıllık nişanlı olduğu öğrenildi.

Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde gerçekleşen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan ve şehit olan 5 askerden Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Secen’in (22) memleketi Konya’nın Ereğli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Nurullah Secen’in, Ereğli ilçesinde oturan nakliyeci babası Sedat ve ev hanımı annesi Söngül Secen’e acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Yaklaşık 1 yıllık sözleşmeli er olan şehit Secen’in, nişanlı ve 3 kız kardeşinin olduğu belirtildi. Şehit haberini duyan yakınları ise eve akın etti.

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Onbaşı Fırat Karaca’nın (28), Muş’taki ailesine acı haber verildi.

Merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde Ziyamet-Alican Karaca çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü ve bekar olan 28 yaşındaki Fırat Karaca, TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. 7 yıldır uzman onbaşı olarak görev yapan Tankçı Uzman Onbaşı Fırat Karaca’nın, Muş’ta yaşayan babası Alican Karaca’ya acı haber verildi. Acı haberi, Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Belediye Başkanı Feyat Asya verdi. Oğlunun şehit haberini alan baba Alican Karaca ayakta durmakta güçlük çekerken, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca’ya ise, sağlık personelleri eşliğinde acı haber verildi.

SÖZCÜ