GÜNDEM: 6 roket atıldı!

Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine eş zamanlı olarak toplam 6 roket atıldı; roketli saldırılarda can kaybı olmazken 11 kişinin yaralandığı öğrenildi. Harekatın 14’üncü gününde, saat 10.30 sıralarında, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden eş zamanlı ateşlenen 3 roket Kilis’e, 3 roket de Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düştü. Kilis’in İslahiye Caddesi’ne düşen ilk roket, Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi ile Adnan Menderes Parkı yakınlarındaki patladı. Olayda, ilk belirlemelere göre, 1 kişi yaralandı. İkinci roket, Dereboyu Caddesi’ndeki eve isabet ederken, 4 kişi yaralandı. Aynı dakikalarda, Akpınar Mahallesi Hüseyin Rahmi Gürpınar Caddesi’ndeki bir eve de üçüncü roket isabet etti. Roketlerin düştüğü bölgelere, ihbar üzerine sağlık ve güvenlik görevlileri sevk edildi.

Terör örgütü mevzilerinden eş zamanlı ateşlenip, Reyhanlı’ya düşen roketlerden 1’i Fidanlık Mahallesi’nde bulunan Sanayi Çarşısı’ndaki torna iş yerine isabet etti. Diğer 2 roket ise kapalı pazar yerinin de olduğu Bayır Mahallesi’ne düştü. 3 roketin düştüğü Reyhanlı’da toplam 6 kişi yaralandı. Bölgede ekipler güvenlik önlemi alırken, roketlerin ateşlendiği Afrin kırsalına da sınır birliklerinden topçu atışı ile karşılık verildi.

BAŞBAKAN: 12 GÜNDE 82 ROKET ATILDI
Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’de devam eden harekata ilişkin, “Afrin’e biz niye gittik? Bu operasyonun ne kadar haklı olduğunu bütün dünya bilsin. Şu ana kadar 82 tane roket atıldı. Bu alçaklar tarafından Afrin’den, Reyhanlı’ya, Hatay’a, Kilis’e 12 günde tam 82 tane roket attılar. Bu roketler nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 100’den fazla da yaralı vatandaşımız var. Bu durumda elimizi kolumuzu bağlayıp bu alacakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz. Elbette beklemedik tepelerine bindik. Tünellerini, mevzilerini başlarına yıktık. Afrin’de de PKK, KCK, DEAŞ … terör örgütlerini yok etmek sığınaklarını, barınaklarını, silahlarını başlarına yıkmak için kahraman askerlerimiz iş başında. Hepsinin de canını okuyacağız tertemiz edeceğiz mücadeleye devam durmak yok” dedi.

DÜN YARALANAN 5 KİŞİ TABURCU OLDU
Suriye’nin Afrin kenti kırsalındaki terör örgütü mevzilerinden dün akşam peş peşe ateşlenen roketlerin düştüğü Kilis’in Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi handaki Erdoğan Aktaş’ın işlettiği restoranda ve Polatpaşa Mahallesi Ortaokul Caddesi’nde yer alan Vakıf İyigün’e ait evde yaralanan 5 kişinin, tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

SÖZCÜ