KÜLTÜR: 548 eser restore ediliyor

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ndeki ve Asya tarafındaki kazılarda çıkarılan Bizans dönemine ait 548 sanat eseri, onarılarak, koruma altına alınacak. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin yürüttüğü, Koç Üniversitesi araştırma merkezlerinin (ANAMED ve GABAM) destek verdiği ve Bank of America Merrill Lynch’in Sanatı Destekleme Programı kapsamında M.S. 4’cü ile 15’ci yüzyıl, geç Roma ve Bizans dönemlerine ait 548 sanat eserinin onarım çalışmasına başlanıldı. Önümüzdeki Nisan’da bitmesi beklenen onarım sürecinin ardından, söz konusu eserler İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sergilenecek.

Onarılan eserler ayrıca, Ağustos 2018’de yayınlanması planlanan, hem bu koruma projesini, hem de İstanbul’un Anadolu yakasının geç Roma ve Bizans dönemlerini anlatan bir kitaba da konu olacak.

‘BÜYÜK DEĞER VE ÖNEM ARZ EDİYOR’

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Direktörü Zeynep Kızıltan uluslararası ve kurumlararası boyutta böyle bir projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu öncü çalışmanın parçası olmak kurumumuz açısından büyük değer ve önem arz ediyor” dedi.

SÖZCÜ