SPOR: Kartal’dan 10. galibiyet!

Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 13. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş Sompo Japan, Almanya’nın Telekom Baskets takımını 95-79 yendi. Bu sonuçla, siyah-beyazlılar gruptaki 10. galibiyetini alırken, Telekom Baskets sahadan 9. kez mağlup ayrıldı.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 4. dakikasını Telekom Baskets, 8-6 önde geçti. Beşiktaş Sompo Japan, hücumda tempoyu yakalayamazken konuk ekip, Mayo’nun art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle ilk çeyreği 19-16 üstünlükle tamamladı.

İkinci periyotta Strawberry, Diebler ve Kenan Sipahi’nin basketleriyle hücumda ritmini bulan siyah-beyazlılar, 15. dakikayı 31-25 önde geçti. Beşiktaş Sompo Japan, Telekom Baskets karşısında soyunma odasına da 39-37 önde gitti.

İkinci yarıya Adams ve Diebler’in dış atışlarıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, rakibi önünde 27. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 59-49. Kenan Sipahi ve Sertaç Şanlı’nın basketleriyle üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, üçüncü periyodu 66-56 önde bitirdi.

İki takım son periyoda kolay sayılar bularak başladı. Beşiktaş Sompo Japan; Clark, Strawberry ve Adams’ın sayılarıyla 37. dakikaya 85-73 önde girdi. Karşılaşmanın sonlarına doğru farkı iyice açan siyah-beyazlılar, Telekom Baskets’i 95-79 mağlup etti.

Ufuk Sarıca: ‘Savunarak kazandık’
“Çok enerjik ve iyi durumda olan bir takıma karşı kazandık. Mutluyum. İlk yarı oyunun üstünüydük ama skora yansıtamadık. İkinci yarı boyalı alanı iyi savunduk. Savunarak kazandık. Hücumda attığımız 95 sayı değerli. Nanterre yenilirse grup birinciliğini garantileyeceğiz. Bu önemli bir başarı. İstikrarı sağlamak önemli. Palacios sakatlandı. Üzüntülüyüz. Umarım ciddi bir sorunu yoktur. Bütün takımı tebrik ediyorum.”

Jon Diebler: ‘Özellikle ikinci yarı iyi iş çıkardık’
“Bonn son dönemde önemli galibiyetler almıştı. Özellikle ikinci yarı iyi iş çıkardık. Altı oyuncu çift haneli skor üretti. Defansif olarak da iyiydik. Palacios bir sakatlık geçirdi. Umarım hemen iyileşir ve tam takım halinde yola devam ederiz.”



FOTOMAÇ, BEŞİKTAŞ JK