SİYASET: Genç avukatlar seferberliği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti olarak genç avukat ve stajyerlerin haklarının iyileştirilmesi için daha çok çalışacakları sözünü verdi. Başkanlığını Ömer Lütfü Avşar’ın yaptığı Hukuk Akademi Derneği, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarete beraberinde genç avukat ve stajyerlerle gelen dernek heyeti, Kılıçdaroğlu’na, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun genç stajyer avukatları da ilgilendiren bazı maddelerinde değişikliğine ilişkin öneri metnini sundu.

Dernek Başkanı Ömer Lütfü Avşar, yargı erkinin en bağımsız unsuru olan avukatlık mesleğinin nitelik ve itibarının yükseltilmesinin, toplumun adil bir düzene kavuşmasını sağlayacak ilk ve en önemli adım olduğunu belirterek, ‘Mesleğin temel sorunlarına ilişkin asli bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç olmakla birlikte, avukat stajyerlerinin sorunlarının, mevcut yasanın sadece beş-altı maddesinde yapılacak değişiklikle, asgari ölçüde de olsa kısa sürede giderilmesinin mümkündür’ diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu da, konuşulan sorunların adalet sisteminin ve dolayısıyla da tüm ülkenin sorunu olduğunu belirterek, ‘Sunulan öneri metni çok önemli ve bu nedenle grup başkanvekilleri düzeyinde değerlendirmeyle bir çalışma grubu oluşturulması talimatı vereceğim’ dedi. CHP Lideri, ayrıca bu konunun siyasi görüş ayrımı gözetilmeksizin, en yüksek mutabakatla çözümü için başta Adalet Bakanı dahil tüm muhatapların kapılarının ısrarla, çalınmasının gereğine vurgu yaptı.

Öneri metninde; stajyer avukatlara, avukat meslek yardımcısı statüsü ile, staj sürecince, hâkim ve savcı adaylarına ödenen mali ödeneklere oranla bir gelir ve sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi gibi yenilikler öngörülüyor.

SÖZCÜ