GÜNDEM: 712 teröristin etkisiz hale getirildi

Türkiye’nin sınır içi ve sınır dışı güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda 12. güne girildi. TSK’dan harekâtla ilgili yapılan son açıklamada 712 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Burseya Dağı’nın ele geçirilmesinin ardından bir başka kritik nokta olan Darmık Dağı’nda sekiz ayrı nokta bugün de Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’deki Bak Ubasi köyünü de terör örgütünden temizledi.

Türk Silahlı Kuvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda 12. güne girildi. TSK’dan harekâtla ilgili yapılan son açıklamada 712 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’deki Bak Ubasi köyünü de terör örgütünden temizledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur.”

DARMIK DAĞI BOMBALANIYOR
Burseya Dağı’nın ele geçirilmesinin ardından bir başka kritik nokta olan Darmık Dağı’nda sekiz ayrı nokta bugün de Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Afrin’le Kilis arasında bulunan Darmık Dağının Suriye tarafında bulunan Minnag Havalimanı, Maranez ve Bafelyun Tepelerindeki terör örgütü PKK/YPG mevzileri, Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Bombalanan bölgeden yükselen duman, Kilis’ten de görüldü.

SÖZCÜ