SPOR: Kartal tur kapısını araladı!

Süper Lig’de haftayı 3 puanla kapatan Beşiktaş Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar maçtan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak, tur kapısını araladı. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Vodafone Park’ta Gençlerbirliği’ni ağırladı. Siyah-Beyazlılar karşılaşmadan Mustafa Pektemek, Negredo (p), ve Talisca’nın golleriyle 3-1 galip ayrıldı ve rövanş öncesi önemli bir avantaj yakaladı.

Teknik direktör Şenol Güneş, az forma giyen futbolculara şans verirken, Gökhan Gönül, Babel, Negredo ve Medel gibi bazı as futbolcularını da sahaya sürdü.

Siyah-Beyazlılar 21. dakikada Mustafa Pektemik’in ayağından bulduğu golle maçta 1-0’lık üstünlük sağladı. İlk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıya konuk ekip Gençlerbirliği hızlı başladı. 52. dakikada Deniz Yılmaz skoru dengeledi.

74. dakikada Beşiktaş üstünlüğü sağlayan golü kaydetti. Kazanılan penaltıda Negredo, kaleciyi ters köşeye yatırdı ve topu ağlara gönderdi: 2-1.

79. dakikada oyuna sonradan dahil olan son haftaların formda ismi Anderson Talisca, kaleci Hopf’un hatasında klas bir aşırtmayla skoru 3-1’e getiren golü kaydetti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş rövanş öncesi büyük bir avantajı cebine koydu.

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında oynanacak rövanş karşılaşması 6 Şubat tarihinde Ankara’da oynanacak.

11’LER

Beşiktaş: Tolga, Gökhan, Medel, Vida, Caner, Necip, Tolgay, Babel, Lens, Mustafa Pektemek, Negredo

Yedekler: Fabri, Adriano, Pepe, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Vagner Love, Utku Yuvakuran, Fatih Aksoy

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet, Luccas, Uğur, Politevich, Alper, Diallo, Khalili, Serdar Özkan, Sessegnon, Jailton

Yedekler: Taha Cengiz, Numan Soysal, Yıldırım Mert, Ahmet İlhan, Milinkovic, Ndiaye, Issah, Aydın Karabulut, Zeki Yavru, Deniz Yılmaz.





FANATİK