AKTÜEL: Güneş gülümseyecek!

İstanbul’da beklenen kar yağışı ve soğuk hava etkisini kaybederek yerini güneşli günlere bırakacak… Meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda 27 Ocak hava sıcaklıklarında 2-4 derece artış gözlenecek. Havalar Isınıyor! Güneş yüzünü gösterecek. Gece saatlerinde Trakya ve Marmara’nın güneydoğusunda gece ‘Don’ olayı bekleniyor. Aynı bölgelerde pus da görülecek. Yurt genelinde havalar ısınıyor. İşte ayrıntılar

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, sabah ilk saatlerde yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı batı bölgelerde gündüz sıcaklıklarının güneşlenme ile birlikte 2 ila 4 derece artacağı, gece sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

İSTANBUL 27 OCAK HAVA SICAJKLIKLARI

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile güneydoğusunda don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 8°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELI °C, 7°C
Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde don olayı ile birlikte pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

DENIZLI °C, 11°C
Az bulutlu

IZMIR °C, 12°C
Az bulutlu

MANISA °C, 10°C
Az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 13°C
Parçalı bulutlu

MERSIN °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don olayı ile birlikte kuzeybatısında pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 4°C
Parçalı bulutlu

CANKIRI °C, 4°C
Parçalı bulutlu

ESKISEHIR °C, 5°C
Parçalı bulutlu

KONYA °C, 2°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde don olayı ile birlikte pus hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, Orta Karadeniz kıyılarında yer yer karla karışık yağmur ve hafif kar, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 5°C
Çok bulutlu

SAMSUN °C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, sabah ilk saatlerde yer yer hafif kar yağışlı

TOKAT °C, 4°C
Çok bulutlu

TRABZON °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı, Erzincan çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN °C, -1°C
Çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı

ERZURUM °C, 0°C
Çok bulutlu ve bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA °C, 5°C
Çok bulutlu

VAN °C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

GAZIANTEP °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

SANLIURFA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

SIIRT °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA
Sabah saatlerinde Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, doğusu 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, sabah saatlerinde güneyi yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 6 (50 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı; Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: Orta.

SÖZCÜ