SPOR: Kartal rakibini yıkmayı planlıyor

Eksik ve sakatı bulunmayan siyah-beyazlılar , Vodafone Park’ta saha ve seyirci avantajını kullanarak rakibini yıkmayı planlıyor. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 19’uncu haftasında sahasında Kasımpaşa ile karşılaşıyor. Vodafone Park Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Geçen hafta deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 yenerek ikinci devreye iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlılarda tek hedef Kasımpaşa’yı da yenerek yarıştaki iddiasını sürdürmek. Lider Başakşehir’in 6 puan gerisinde olan Beşiktaş’ın, diğer rakipleri Galatasaray’dan 5, Fenerbahçe’den de 3 puan geride olması tüm maçlara final maçı gözüyle bakmasına neden oluyor.

İÇERDE KAYBETMİYOR
Beşiktaş, ligde iç sahada başarılı performansıyla dikkati çekiyor. Siyah-beyazlılar, evinde yaptığı son 35 lig maçında rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Beşiktaş, 6’sı Başakşehir Fatih Terim Stadı, biri Atatürk Olimpiyat Stadı, 28’i de Vodafone Park’ta olmak üzere ev sahibi sıfatıyla oynadığı son 35 lig karşılaşmasında 28 galibiyet ve 7 beraberlik aldı ve bu periyotta tam 91 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 87 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 25 gol yedi. Kartal, Kasımpaşa’yı da mağlup ederek zirve yarışından kopmak istemiyor.

KAZA İSTEMİYORUM
TTeknik direktör Şenol Güneş, Kasımpaşa’ya karşı ideal kadroyu sahaya sürmenin planlarını yapıyor. Sakatlıkları sebebiyle Antalyaspor karşısında Pepe ve Tosic’ten faydalanamayan ve Medel-Vida ikilisini oynatan tecrübeli teknik adam, her iki futbolcunun da iyileşip hafta içi idmanlara çıkmasıyla ideal defans kurgusuna dönmeyi düşünüyor. Şenol Güneş’in kritik maç öncesi oyuncularıyla yaptığı son görüşmede, “İkinci yarıya galibiyetle başladık, böyle devam etmeli. Kazanmaktan başka çare yok. Bu virajı mutlaka kazasız dönmemiz gerekiyor” uyarısında bulundu.

Sahasındaki son 35 lig maçında yenilgi yüzü görmeyen Kara Kartal, Kasımpaşa’yı da yenerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek istiyor

Teknik direktör Güneş oyuncularına, “Kazanmaktan başka çare yok.Bu virajı mutlaka kazasız dönmemiz gerekiyor” uyarısında bulundu

Üç yıldız sarı kart sınırında
Beşiktaş’ta Kasımpaşa maçı öncesinde 3 isim sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Babel, Talisca ve Pepe, Süper Lig’in ilk yarısında gördükleri 3 sarı kart ile ceza sınırına gelmiş durumda. Üç Kartal da bu akşam sarı kart görmeleri durumunda 20’nci haftada deplasmanda oynanacak Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş 19-3 önde
Beşiktaş ile Kasımpaşa 30. kez mücadele edecek. Ligde geride kalan 29 maçta Beşiktaş’ın 19 galibiyeti bulunurken, Kasımpaşa ise sadece 3 kez üç puana ulaşan taraf oldu. Kasımpaşa, son dönemde Beşiktaş ile ligde oynadığı son karşılaşmalarda rakibinden puan ve puanlar almayı başardı. İki takım arasındaki son 5 müsabakada siyah-beyazlılar bir kez 3 puan alırken, Kasımpaşa ise 2 galibiyet elde etti, 2 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı.

FOTOMAÇ