SAĞLIK: Donarak yağlarınızdan kurtulun

Kış mevsiminde yağlarınızdan kurtulmak için spor salonlarının içine sıkışıp kalmayın. Tam tersine hava çok mu soğuk? Antrenmanı dışarıya taşıyın ve 21 günde nasıl yağ yakabildiğinizi görün.

Takvimler 1929 yılını gösterirken, Macar yazar Frigyes Karinthy “Six Degrees of Separation” teorisini dünyayla paylaştı. Teori dünyadaki herhangi iki kişi arasında en fazla altı adımlık uzaklık olduğu varsayımına dayanıyordu. Neredeyse yüz yıl sonra İsviçre’de yapılan başka bir araştırma da altı rakamını işaret ediyordu ama bu kez farklı işlevi vardı: İnatçı yağları vücudunuzdan atmak için 6 derece sıcaklık yetiyordu. Bu mevsimde sabah koşusuna çıkma fikri gözünüzde büyüyor olabilir ama yeni bulgular, sabahın erken saatlerinde açık havaya çıkmanın faydası olduğunu söylüyor.

Cell dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, çok düşük derecelere maruz kalmak sindirim sisteminizdeki bakteri florasında dramatik bir dönüşüm yaratıyor. Bunun sonucunda vücudunuz glikozu daha hızlı metabolize ediyor ve kahverengi yağ miktarını artırıyor. (Bu faydalı yağlar vücutta ısı üretmek için kalori yakıyor ve kilo verme hızınız artıyor.) Buz gibi havada 5K koşmak, fazla kilolarınızı soğukkanlılıkla yok etmek için en iyi silahınız olabilir. Ancak araştırmacıların keşfettiğine göre, vücudunuzun o derecelere alışması ortalama üç hafta sürüyor. Alın size üç haftalık şok zayıflama programı!

MEN’S HEALTH TÜRKİYE