EMLAK: Basit ve değişik dekorasyon önerileri

Evinizden sıkıldıysanız, değişiklik yapmak istiyor ancak masrafında en az olmasını istiyorsanız tam size göre fikirlerimiz var. Yeni bir yıl, yeni fikirler ve yeni başlangıçlar anlamına geliyor. Hayatınızda değişiklik yapmak da her şeyden önce en yakınınızdan, yani evinizde değişiklikler yapmaktan geçiyor. İşte yeni yılda evde uygulayabileceğiniz 11 değişiklik önerisi:

1- Kitaplıklarınızın içini boyayın

Kitaplıklarınızın size bakan sunta bölümünü boyamak odanıza bambaşka bir hava katabiliyor. Eğer arkası açık bir kitaplık kullanıyorsanız arkadaki duvarı da boyayabilirsiniz.

2- Beklenmedik bir yere bir sanat eseri asın

Sanat eserleri insanları şaşırtıp sarsabildikleri ölçüde etkilidirler. Bu yüzden, tavana ya da banyo gibi beklenmedik yerlere asarak, tablolarınızın akıllardan çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

3- Tavanınızı farklı renklere boyayın

Tavanınız illâ ki beyaz olmak zorunda değil. Odanızın tavanını da duvarla aynı renkte boyayabilirsiniz. Hatta daha bile cesursanız farklı bir renk seçmeniz de mümkün!

4- Duvara bir koleksiyon asın

Evde beş tane gitarınız mı var? Ya da üç bisiklete birden mi sahipsiniz? Belki de dünyanın dört köşesinden getirdiğiniz yedi tane antika sanat eseriniz var. Bunları oturma odanızın duvarına asıp evinize bir müze havası kazandırmaya ne dersiniz?

5- Alışılmadık bir nesneyi sehpa olarak kullanın

İşin sırrı yine beklenmedik olmakta yatıyor. Misafirinize kahvesini verdikten sonra sehpa olarak önüne bir perküsyon aleti ya da eski bir sandık çektiğinizde bunu hiç unutmayacağından emin olabilirsiniz.

6- Büyük bir tabloyu yatak başlığı yapın

Dev bir Picasso tablosundan harika bir yatak başlığı yapabilirsiniz. Üstelik bu şekilde, odanızın geri kalanını duvar kağıdıyla kaplamak zorunda kalmadan, istediğiniz türden bir hava yaratabilirsiniz.

7- Köşeleri sanat galerisine çevirin

Tablolarınızı duvarların tam ortasına ve birer metre aralıklarla asmak zorunda değilsiniz. İki duvarın birleştiği köşeye birçok tabloyu sıkıştırıp evinizin bu köşesine bir sanat galerisi havası katabilirsiniz.

8- Avize yerine rüzgâr çanları kullanın

Özellikle gençler arasında son dönemin popüler dekorasyon hilelerinden biri avize yerine rüzgâr çanı kullanmak. Rüzgâr estikçe ses çıkaran bu çanları bir aydınlatma yöntemi olarak kullanarak herkesi şaşırtabilirsiniz.

9- Tavanınızın süs ve panellerini boyayın

Tüm tavanınızı beyazdan farklı bir renge boyama fikri hoşunuza gitmediyse bile sorun yok. Tavanınızı beyaz renkte bırakıp sadece süslemeleri ve panelleri boyayabilir, mobilyalarınıza yakışan bir renk seçerek odanıza bambaşka bir hava katabilirsiniz.

10- Zemine yakın bir noktaya sanat eserleri yerleştirin

Tablolarınız illâ ki yerden bir buçuk metre yükseklikte olmak zorunda değil. Direkt zeminin üzerine ya da yere çok yakın bir rafa yerleştireceğiniz sanat eserleri sayesinde evinize sıra dışı bir dokunuş katabilirsiniz.

11- Saçmalamaktan çekinmeyin

Evinizi ve dolayısıyla kendinizi gereğinden fazla ciddiye almadığınızı göstermek istiyorsanız başkalarına saçma gelen tasarımlardan korkmamalısınız. Örneğin tuvalette rezervuarın üzerine yerleştireceğiniz uzun boyunlu bir dinozor heykeli, tuvalet kağıdını yerleştirmek için absürt ve eğlenceli bir çözüm olabilir!

MİLLİYET EMLAK DERGİ