OTOMOBİL: Efsanevi araba geri döndü!

Ford’un efsanevi arabası geri döndü. İşte karşınızda 2019 Ford Mustang Bullitt! İlk olarak Steve McQueen’ın başrolünü üstlendiği 1968 yapımı “Bullitt” filmiyle karşımıza çıkan efsanevi araba, yenilenmiş modeliyle tekrar aramızda. Sinema tarihinde birçok araba en az filmler kadar ilgi çekmeyi başarmıştı.

Ford Mustang ise en büyük başarısını Bullitt filmiyle gerçekleştirmişti. Filmde zümrüt yeşili bir Mustang GT500 kullanan Steve McQueen, meşhur kovalamaca sahnelerinde Mustang’ı sonuna kadar zorlarken kötü adamların ensesinden bir an olsun ayrılmıyordu. Geçmişten gelen güçle Ford, bu modeli tekrar dizayn etmeyi başardı.

İlk olarak Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan aracın dış görünüşü kadar teknik özellikleri de göz doldurmayı başarıyor. 2018 Ford Mustang GT’nin performansı üzerine geliştirilen araba 5.0 litrelik V8 motoruna sahip. Ayrıca 475 beygir güce sahip olan araç maksimum 264 kilometreye kadar çıkabiliyor. Ford tarafından bu yaza doğru satışa çıkarılması beklenen arabanın satış fiyatı ise henüz belli değil.

GQ TÜRKİYE