GÜNDEM: 11 kişi tutuklandı!

Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapan 11 kişi tutuklandı. TSK’nın bölücü terör örgütü PKK/KCK ile Suriye’deki uzantıları PYD/YPG ve DEAŞ’e yönelik olarak sınır güvenliği kapsamında geçtiğimiz Cuma günü başlattığı sınır ötesi operasyonu provoke ederek bölücü örgüte destek vermeye çalışan gizli ve aleni terör yanlılarına yönelik olarak güvenlik güçlerinin izleme gözaltı çalışmaları devam ediyor.

Yurt genelinde başlatılan takip ve izlemelerde terör örgütüne, sosyal medya üzerinden destek verip provokasyon ve kara propaganda amaçlı paylaşımlar yapan 91 terör ve terör örgütü yanlısı güvenlik güçlerince gözaltına alınırken, İstanbul’da gözaltına alınan terör örgütü yanlılarından 11’i tutuklanarak cezaevine kondu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince internet üzerinde yapılan izleme ve takiplerde, sınır ötesi harekatın ardından sosyal medya üzerinden organize olarak Kadıköy sözde protesto eylemi yapmak için toplanan 13 örgüt yanlısı 21 Ocak Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 13 şüpheli, terör örgütü propagandası yapmak, teröre destek vermek ve halkı galeyana sürüklemek için eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlamasıyla savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 13 şüpheliden 11’i tutuklanıp cezaevine konurken, 2’sine ise adli kontrol hükmü uygulandı.

Polisin ve güvenlik güçlerinin, sokak ve internet üzerinden, operasyonu provoke ederek teröre destek vermeye çalışan gizli ve aleni örgüt yanlılarına yönelik takip ve izlemesi devam ediyor.

MİLLİYET