TURİZM: ‘Türsab acente belgesi kefen gibi yapışmış’

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ a acenteler “Hanımı boşayabiliyorum, Türsab belgesini boşayamıyorum” dedi. Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Türkiye’nin 81 ilinde acentelerle sardürdüğü “Ortak Akıl” buluşmasında devam ettiği Bursa Holiday Inn Hotel’de bir araya geldiği acentelere “Türsab yönetimine geldiğimizde Bursa’ya kaçak otübüs ve kaçak turizmci giremeyecek”dedi.

Türsab başkan Adayı Emin Çakmak acentelerin hac-umre şikayetleri hakkında ise “Türsab Hepimizin ekibi olarak yıllardır acentelere sıkıntı yaşatan hac ve umre için çözüm çaresini projelerimize aldık .Türsab Hepimizin ekibi olarak hac ve umrede Hazreti Ömer’in adaletini uygulayacağız” dedi.

Emin Çakmak, Bursa toplantısı sonrası 23 Ocak’ta İzmirde yapılacak büyük buluşma öncesi Türkiye gezisini sürdürerek Balıkesir ve Edremit’te acentelerle  “Ortak Akıl” toplantıları yaptı.

MEHMET AKKUŞ’A EMİN ÇAKMAK’TAN TEŞEKKÜR
Bursa Holiday Inn Hotel’de Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş’un “Biz Türsab üyesi her adayın yanında olmalıyız” diyerek nezaket göstererek katıldığı acenteler toplantısında Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak “Türkiye’de bütün BYK’ları gezdim. Başkan Mehmet Akkuş, her zamanki nezaketiyle demokratik bir başkan olduğunu bir kez daha gösterdi. Kendisine Türsab Hepimizin ekibi adına teşekkür ediyorum. Bizim Türsab’ta ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşlik budur”dedi.

BURSA İPEĞİNDEN AY YILDIZLI KRAVATLAR
Emin Çakmak, Bursa acenteler toplantısında Türsab Hepimizin kullandığı üzerinde ‘ay-yıldız’ bulunan kırmızı kravatları Bursa ipeğinin son ustalarından “Mor İpek” firması sahibi Şinasi Ekinci’yi ağırladı. Emin Çakmak, Bursa’nın özel ipeğinden üretilen kravatları gittiği her şehirde valiler, belediye başkanları ve yetkililere armağan ederek tüm Türkiye’ye yaydı. Hatta bazı yetkililer “Bu kravat törenere yakışır “ diyerek özel koleksiyonarına aldılar.

TÜRSAB BELGESI KEFEN GIBI YAPIŞMIŞ
Emin Çakmak acentelerin “Türsab belgesi hepimize kefen gibi yapışmış. Hanımımı boşayabiliyorum, belgeyi boşayamıyorum” şeklindeki yakınmaları karşısında “Türsab yönetimine geldiğimizde belgelerin değeri geri gelecek ve seyahat acentesi yeniden itibar kazanacak. Bunun için hazırladığımız çök önemli projeler bulunuyor”dedi.

REHBER SORUNUNU İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ
Acentelerin rehberlerden yakınarak “Göreve gönderdiğimiz rehberler işimizi çalıyor. Reberler acentenin işine ortak oluyor” şeklindeki şikayetler üzerine Emin Çakmak “Türk turizminin barış ve sevgi dolu bir ortama ihtiyacı var. İlk hedefimiz Türk turizminin tüm paydaşları arasında birlik beraberlik anlayışını geliştirerek işbirliği içinde Türk turizminin kazanması için çalışmalar yapacağız. Biz yönetime geldikten sonra Türk turizminde kavga, sürtüşme bitecek herkes Türk turizminin dünyada en iyi seviyeye getirilmesi için işbirliği içinde olacaktır” şeklinde konuştu.

KOMŞUSU AÇ YATARKEN MÜSLÜMANIM DİYENLER
Bursa’da hac-umre yapan acenteler ise “Hac umre pastasını Türsab’ın mevcut yönetimi ve Diyanet’in sayesinde cemaatler, tarikatlar işi hamuduyla götürüyor. Bu işe dur diyen yok. Komşusu aç yatarken, müslümanım diyenler bu zihniyette olduğu sürece bir yere varılamaz. Cemaatle tarikatlar amuduyla götürüyor. Şuradan kardeşine de ver deniliyor. Ama veren yok. Bu işin başında diyanet ve Türsab var. Artık adaletli bir dönüşüm olmalı”dedi.Bir başka acente ise “Burada yetkim var ama hac kontenjanı bir türlü bizlere nasip olmuyor. Bir de 50 kuruşluk kartı 60 dolara satıyorlar. Allah’tan Hollanda’da acentem var. Orada yıllardır 330 adetik kontenjanım var. Hollanda’da kartımı kendim basıyorum. Bu nasıl adalet”diye sordu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM