AKTÜEL: Tahminler değişti!

İstanbul için yapılan kar tahminleri değişti. Haftalardır beklenen kar bu sefer gelecek mi? Ocak ayının sonlarına yaklaşmamıza rağmen İstanbul hala kara hasret kaldı. Sürekli çıkan kar haberlerinin ardından hava sistemlerinin farklı bölgelere kaymasıyla Meteoroloji’de tahminlerini değiştiriyor. Bu hafta yurdu etkisi altına alan soğuk ve karlı hava dalgası birçok şehrimizden kar haberleri gelmesine neden olacak. İşte İstanbul’da kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı ve yurtta hava durumu…

En kurak kışlardan birini yaşarken vatandaşlar kar yağışına hasret kaldı. Bu hafta yurdu etkileyen soğuk hava dalgasıyla ilgili haberler geçtiğimiz hafta ortasından itibaren gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri İstanbul için önce birkaç gün sürecek bir kar yağışını işaret ederken ilerleyen günlerde sürekli değişiklik gösterdi ve son dakika tahminlerine göre bugün İstanbul karla karışık yağmurlu olacak, yarın ise kar var…

KAR NERELERİ ETKİLEYECEK?

Bugünden itibaren cuma gününe kadar yurdun birçok bölgesini etkileyecek kar yağışları, özellikle İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda etkili olacak. Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde ise etkili kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4
İstanbul: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 4
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 8
Adana: Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 13
Antalya: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde doğu ilçeleri (Alanya ve Gazipaşa) yağmur ve sağanak yağışlı 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu ve yağmurlu 11
Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 17
Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 8

DENİZLER İÇİN FIRTINA UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü denizlerimiz için fırtına uyarısı yayınladı. Batı Karadeniz’de Salı günü sabah saatlerine kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Marmara’da Salı günü (23.01.2018) ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Ege’de Salı günü ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’de Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz’de Çarşamba günü (23.01.2018) ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

İDO VE BUDO’DA İPTALLER VAR…

İstanbull Deniz Otobüsleri(İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) sabah yapılması planlanan bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO’nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 07:45’teki Bandirma – Yenikapi – Bostanci Deniz Otobüsü seferi, 07:50’deki Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü ve 08:30’daki Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

SÖZCÜ