TURİZM: ‘Türsab’ta oyunlara fırsat yok’

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, hac-umre ile Ortadoğu turizminin kalbi olan Fatih’te acentelerle buluşmasında “Dürüst Türsab için yola çıktık” dedi. Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Fatih Diver Restoran’da acentelerle düzenlediği “Ortak Akıl” toplantısında “Daha önceki genel kurullara tek muhalefet olarak katıldık ve kaybettik. Son kongrede oynanan oyun ile Türsab’ın geleceğini kurtaramadık. Yine tek muhalefet olarak yola çıktık.

Bundan sonra Türsab’ta oyunlara fırsat vermeyeceğiz. Artık elini vicdanına koyan ve üyelerin menfaatine çalışan bir yönetim getirmeye çalışıyoruz”dedi Kaynak: Emin Çakmak: Türsab’ta oyunlara fırsat yok

154 PROJEYİ REVİZE ETTİK HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Emin Çakmak, Fatih’te “hac-umre ile Ortadoğu turizminin kalbi olan Fatih Akdeniz Caddesi’nde bulunan Diver Restoran’da çoğunluğunu hac ve umre yapan acentelerin oluşturduğu toplantıda geçen kongre için hazırlananan ve tursabhepimizin.org sitesinde yer alan projelerini revize ederek acentelerin menfaati için hayata geçirmek istediklerini söyledi.

HAC UMRE’DE ADALETSİZLİK GİDERİLECEK
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, öncelikli olarak Türkiye’nin en büyük turizm hareketlerinden biri olan hac-umre turizmideki adeletsizliği ortadan kaldırmak için bu konuda uzman arkadaşlarla birlikte yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.Ancak Türsab’ta hac-umre kontenjanı dağılımda yıllardır kangren haline gelen adaletsizliğin düzelmesi için henhangi bir projeyi diğer muhalif arkadaşların söylemlerinde görmediklerini anlattı.

DİYANET TURİZMİ ACENTELERE BIRAKACAKTIR
Emin Çakmak şunları söyledi: “Din turizmi yapan acentelerin en büyük kaynaklarından biri olan hac-umre’nin bu konda yetkili acentelere doğru bir şekilde unulması gerekir. Hatta kalitesi yükseltilerek yıllardanberi sıkıntı yaratan Türsab’ın yüzde 40, Diyanet’in yüzde 60’lık kontenjanının tersine çevrilmesi ve ileride bu turizm şeklinin tamamen Türsab acentelerine verilmesi için çalışmalar yapacağız. Bunun için hac-umrede kaliteyi, iyi hizmeti ve acentelerimiz yanında olarak bu gücü kazanmaya gayret edeceğiz. Eminiz ki adaletli ve ahlaklı çalışmamız sonucu Diyanet’te bu işin turizm yanını acentelere bırakacaktır.”

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM