KÜLTÜR: Akbank Sanat Çocuk Atölyeleri

Akbank Sanat, ‘Akbank Sanat Çocuk Atölyeleri’ etkinlikleri ile minik sanatçılara yaratıcılıklarını gerçekleştirme fırsatını sunuyor.

Akbank Sanat Çocuk Atölyeleri Programı:

Kendi Çantamı Tasarlıyorum (6-14 Yaş)
Çocukların pamuklu bez çantalara desen çalışması yapabilecekleri ve bu desen çalışmasını boyayarak renklendirebilecekleri bir atölye… Bu çalışmada çocuklar yaratıcılıkları ile ortaya çıkaracakları deseni diledikleri gibi renklendirebilecekler. Çizgi tekniklerini kullanacaklar ve sonrasında renk geçişleri ile bütün deseni ortaya çıkaracaklar.

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Rengarenk Kupalar (6-14 Yaş)
Etkinlikte çocuklar porselen kupaların üzerine resim çalışması yapacak, güzel yazı teknikleri ile yazılar yazacak ve evlerine kendi tasarladıkları porselen kupaları ile dönecekler. Karbon kopyalama yöntemi ile istedikleri bir hayvanın ya da şeklin kopyasını kupa üzerine çıkarıp boyayabilirler. Bu çalışmada el becerilerini geliştirip fırça uçlu porselen kalemleri ile güzel yazı denemeleri ve desen çalışmaları yapabilirler. Çocuklar, kendilerine veya sevdiklerine özel kupalar tasarlayabilirler.

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller (9-12 Yaş)
Akbank Sanat Beyoğlu’nda sanat o kadar içimize işleyecek ki vücudumuzun bir parçası olacak! Evet doğru duydunuz bir parçamız olacak! Artık sanata uzak durmak, uzaktan bakmak yok! Ellerimiz ve kollarımız bu atölyede rengarenk heykellere dönüşecek! Nasıl mı olacak? Sanırım bunu ancak gelip yaparak ve yaşayarak öğrenebilirsiniz!

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Çocuklar için Felsefe Atölyesi
Çocuklar için Felsefe Atölyesi, bir masal, fabl, öykü, mitoloji, video veya bir nesne üzerinden yola çıkarak adalet, bilgi, özgürlük, mutluluk, sanat, sevgi, gibi günlük yaşamımızda sıklıkla karşılaştığımız felsefi kavramları bir kolaylaştırıcının rehberliğinde soruşturmayı amaçlamaktadır. Çocukların bilişsel, duyuşsal, ve sosyal alanlarda gelişimini arttırmak hedeflenmektedir. Çocuklar için felsefe Amerikalı filozof Matthew Lipman’ın 1960’lı yıllarda Columbia Üniversite’nde geliştirdiği pedagojik bir yöntemdir.

Saat: 15.00 – 16.00 (7 – 9 Yaş)
Saat: 16.30 – 17.30 (9 – 12 Yaş)

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Açık Dialog İstanbul işbirliği ile düzenlenmektedir

Sürrealist Oyunlar Atölyesi (6 – 12 Yaş)
Sanatın sınırları yoktur. Atölyede, sıra dışı oyunlar ile yaratıcılığın kilidini açılıyor. Bu atölyede çocuklarımız ay ile güneşin bir gece yarısı, ormanda saklambaç oynamasına, kuşların okyanus derinliklerinde yaptığı pikniğe şahit oluyorlar. Dünyaca ünlü ressam Salvador Dali’yi tanıyorlar. Sürrealizmi öğreniyorlar.

Katılımcı sayısı 12 kişiyle sınırlıdır.

İleri Dönüşüm Heykel Atölyesi (7 – 12 Yaş)
Bu aktivitede atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeler çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarıyla birleşerek çok renkli kağıt heykellere dönüşecekler. Dikkat, bol miktarda kesme, çizme, boyama, yırtma, buruşturma ve yapıştırma içerir!

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

Ben Bir Sanat Eseriyim (6 – 14 Yaş)
“Tablonun bir içindeyim, bir dışındayım”… Çocuklarımıza, dünyaca ünlü ressamların meşhur eserlerini eğlenceli bir yolla tanıtıyoruz. Çeşitli oyunlarla renklendirdiğimiz atölyemizde, ünlü tablolardan bir tanesini seçerek, canlandırmasını yapıyoruz.

Katılımcı sayısı 12 kişiyle sınırlıdır.

Geometrik Sanat (6 – 12 Yaş)
Bir noktaya ile başlıyoruz. Noktalar çizgiye, çizgiler geometrik şekillere, şekiller de dağa, güneşe, rokete dönüşüyor. Çocuklarımız resim yapmanın eğlenceli bir yolu ile tanışıyorlar. Matematikten sanata giden bu eğlenceli yolda çocuklarımız, ortaya çıkardıkları eserlerden büyük keyif alıyorlar. Resimlerinde geometriyi sıklıkla kullanan Paul Klee, Piet Mondrian, Wassily Kandinsky gibi dünyaca ünlü ressamları da tanımış oluyorlar.

Katılımcı sayısı 10 kişiyle sınırlıdır.

Miniklere Baskı Resim Atölyesi (5-8 yaş)
Akbank Sanat Beyoğlu’nda 25 yıldır Türkiye’nin en önemli sanatçılarının Baskı Resim çalışmaları yaptıkları atölyede artık 5-8 yaş çocuk sanatçılar ilk baskı resim çalışmalarını yapabilecek! Eğlenceli bir ortamda profesyonel bir baskı resim atölyesinde sağlıklı malzemelerle çok renkli bir baskı resim macerası yaşanacak! Baskı resim teknikleri ve tarihi yaratıcı ve eğlenceli bir şekilde paylaşıldıktan sonra çocuk sanatçılar hemen, sunulacak malzemelerle, çalışmalara başlayacak! Elbette yapılan plakalar ve basılan resimler çalışma sonrasında evlerin yolunu tutacak!

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

Mini Mozaik Atölyesi (7 – 12 Yaş)
Mini mini parçaların yan yana gelmesiyle oluşan mozaik tekniği Akbank Sanat’ta çocukların hayalleriyle renkleniyor. Rengarenk mini boncuklar, çocukların yaratıcılıkları ve bolca eğlence Akbank Sanat’ta sizleri bekliyor!

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Ailece Mozaik
Ufak parçaların yan yana gelmesiyle oluşan mozaik resimler! Bu sefer bu parçaları ailelerle beraber polimer killeri kullanarak “Millefiori” tekniği ile yaparken kaliteli, yaratıcı ve eğlenceli vakit geçireceğiz. Bakalım çocuklarla yetişkinlerin hayallerinin birlikteliği neler ortaya çıkaracak! Bolca yoğurma, hayal gücü, eğlence ve yaratıcılık!

Katılımcı sayısı 20 (10 çocuk + 10 yetişkin) kişiyle sınırlıdır.

Oyuncak Heykel Atölyesi (7 – 14 Yaş)

Mozaik Heykel Atölyesi (7-14 yaş)
7-14 yaş grubu çocuklar Akbank Sanat’ın yeni atölye çalışması Mozaik Heykel Atölyesi ile yumuşak ve rengarenk parçaları birleştirerek hem becerilerini hem de hayal güçlerini geliştirecekler. Eğlence, yaratıcılık ve hayal gücü minik ve renkli mozaik parçaları ile muhteşem eserlere dönüşecek!

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

Linol Baskı Atölyesi (9 – 14 Yaş)
Baskı sırası çocuklarda! Akbank Sanat Çağdaş Sanat Atölyesi’ndeki özgün baskı/baskı resim altyapısını kullanarak, çocuklara profesyonel bir özgün baskı/baskı resim atölyesinde çalışma imkanı vermiş olacağız. Hem özgün baskı/baskı resim için kullanılan malzemeleri tanıyacaklar hem de onları kullanarak yaratıcı bir linol baskı çalışması yapabilecekler.

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Resim Çizen Robot (5-8 Yaş)
Karton bardaklardan ve boya kaleminden robot yapılıyor! Çocukların motor becerilerini geliştiren, geri dönüşüm malzemeler ile temel elektronik bilgilerinden bazılarının uygulamalı olarak öğrenildiği bu çalışmada hem eğleniyor hem de kendi ürettiği oyuncaklara sahip oluyor.

Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Sanatın Yapı Taşı: Oyun (7-14 Yaş)
“Oyun insanın ilk sanatıdır” (Jean-Paul). Çocuklar oyuna zevkle, eğlenerek, tüm benlikleriyle katılırlar, oyunun içinde kendilerini geliştirir ve ilk yaratıcı deneyimlerini yaşarlar. Şimdi Akbank Sanat Beyoğlu’nda çocukları zevkle, eğlenerek ve yaratarak oynamaya, sanat yapmaya davet ediyoruz! 3 boyutlu tekniği kullanarak çocuklar hayal güçlerini oyun vasıtası ile sanata dönüştürerek çok farklı ve kendilerini geliştirdikleri bir deneyim yaşayacaklar. Tüketmeye değil, var olanı yeniden ve başka şekilde üretmeye dayanan bu çalışmada, her çocuğun yarattığı eser, daha sonra başka çocuklar tarafından da işlenerek yeni eserlere dönüştürülecek, yeni hayatlar kazanacak.

Katılımcı sayısı 10 kişiyle sınırlıdır.

Sarkis / Su İçinde Suluboya Atölyesi (6 – 12 Yaş)
Çağdaş Sanat Atölyesi’nde 6-12 yaş arası çocuklar, eğitmen gözetiminde Sarkis’in su içinde suluboya tekniğini öğrenip kendi eserlerini yaratacaklardır.

Katılımcı sayısı 12 kişiyle sınırlıdır.