DÜNYA: Afrin hakkında merak edilenler!

Afrin tam olarak neresi? Türk Ordusu’nun operasyon düzenlediği Afrin nerede merak ediliyor. Afrin’in yüzölçümü ne kadar ve haritada tam olarak nerede araştırılıyor. TSK başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile tüm dünyanın gözü bu kente çevrildi. İşte yüzölçümü, haritadaki konumu ve operasyonun önemi…

Türk savaş uçakları, Türkiye sınırına yakın noktada bulunan PYD’ye ait mevzileri hedef aldı. Afrin’e yakın Minnag, Maranez, Melkiye ve Ayn Daknı bölgeleri Türk savaş uçakları tarafından ardı ardına bombalandı. Suriye sınırındaki Kilis’te konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı karakollardan fırtına obüs, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar ile Afrin’deki PKK/PYD hedefleri kara birlikleri tarafından vurulurken, Türk Hava Kuvvetleri de savaş uçakları tarafından tespit edilen hedefleri yerle bir ediliyor.

AFRİN TAM OLARAK NEREDE?

Kilis’e çok yakın bir konumda bulunan Afrin’in batısında Hatay, kuzeyinde Kilis, güneyinde ise Suriye’nin önemli şehirlerinden Halep bulunuyor. Nüfusun ağırlıklı kısmını Kürt nüfus oluşturuyor. Afrin’de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor. Hatay ve Kilis ile sınırı olan Afrin, sınırdan çıplak gözle bile görülecek kadar yakın bir konumda bulunuyor.

AFRİN’İN HARİTADAKİ KONUMU

Afrin’in toplam yüz ölçümünün 3 bin 900 kilometre olduğu biliniyor.

ZEYTİN DALI HAREKATI NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı’nın amacı, Türkiye’nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlandı. Operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” da amaçlar arasında sıralandı. Afrin, Suriye’nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000’in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin’in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

SÖZCÜ