KÜLTÜR: Hem fantastik hem komik öyküler

Fantastik edebiyatın efsane ismi İngiliz yazar Sör Terry Pratchett’tan, çocuklar için olağanüstü komik bir öykü derlemesi: Cadının Elektrikli Süpürgesi

DiskDünya serisi ile tüm dünyada büyük bir okur kitlesi bulunan Terry Pratchett’ın, henüz genç bir gazeteciyken yazdığı öykülerden derlenen Cadının Elektrikli Süpürgesi, Tudem Edebiyat etiketiyle yayımlandı.

Okurlarını bambaşka dünyalara uçuran, sihirle buluşturan, tuhaf yaratıklarla tanıştıran kitap, on dört fantastik öyküden oluşuyor. Mark Beech’in göz alıcı resimlerle donattığı Cadının Elektrikli Süpürgesi, yarattığı sihirli evren ile çocuk veya yetişkin tüm okurları kahkahaya boğuyor.

Sihirbazlar arasında yaşanan amansız bir savaş, tercihe göre zeplinle ya da suyun dibindeki bir denizaltıyla çıkılan heyecan verici bir yolculuk, elektrikli süpürgesine binip uçan bir cadı, Vahşi Batı’nın en hızlı cop kullanıcısı, yürüyen ve konuşan heykeller ve asi bir karınca… Cadının Elektrikli Süpürgesi, Terry Pratchett’ın fantastik, komik ve absürt edebiyatıyla henüz tanışmamış olanlar için de şahane bir başlangıç kitabı aynı zamanda.

Künye

Cadının Elektrikli Süpürgesi
Öykü, 10 yaş ve üzeri

Yazan: Terry Pratchett
Resimleyen: Mark Beech
Türkçeleştiren: Niran Elçi
Fiyat: 24,00 TL
Etiketler: Büyü, sihir, cadı, sihirbaz, kovboy, heykel, park, karınca, denizaltı, gnom, vahşi batı, zaman makinası
Baskı Detayları: 328 sayfa, resimli, siyah-beyaz baskı, karton kapak, 13,5×19,5 cm
Dağıtım tarihi: Ocak 2018

Yazar Hakkında

Sör Terry Pratchett (evet, o gerçek bir şövalye), dünyanın en komik, en sevilen yazarlarından biri. Ayrıca çağdaş fantastik edebiyatın en önemli kalemlerinden. Olağanüstü bir başarı kazanmış olan “DiskDünya” kitaplarıyla özellikle tanınıyor. İlk kitabı Halı Halkı, 1971’de yayımlandı. Pratchett, çocuklar ve yetişkinler için elliden fazla olağanüstü kitap yazdı. Pek çok ödül kazanan yazarın kitapları pek çok dile çevrildi ve dünya çapında yüz milyondan fazla sattı. 2014 yılında DiskDünya’nın 41. kitabını tamamlayan Pratchett, 2015 yılında hayata gözlerini yumdu. Halen İngiltere’nin “kitabı raflardan en çok araklanan yazarlar” listesinde başı çekiyor.

Diğer kitapları

Ulus (Roman)
Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri (Roman)
Viran Şatodaki Ejderhalar (Öykü)
Johnny Maxwell Serisi
İnsanlığı Ancak Sen Kurtarabilirsin (Roman)
Johnny ve Ölüler (Roman)
Johnny ve Bomba (Roman)