EKONOMİ: Altın ne kadar oldu?.. Dolar da son durum ne?..

TCMB faiz kararı sonrası gerileyen dolar/TL haftanın son işlem gününe 3.77 seviyesinden başladı. Piyasalarda bugün Fitch’in not kararı takip edilecek.
Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek ve Cumhuriyet altını kaç lira? İşte güncel altın fiyatları.

Güncel altın fiyatları belli oldu. Yurdun dört bir yanında birikim ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız merakla altın fiyatları ne kadar, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu sorularının cevaplarını arıyor. İşte güncel altın fiyatları…

Dün 160,39 liraya kadar gerileyerek bir haftanın en düşük seviyesini gören altının gramı, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü yüzde 1,1 azalışla 161 liranın hemen altından tamamladı.

Gram altın, bugüne ise yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 161,9 lira seviyelerinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 265 lira, Cumhuriyet altını da 1.082 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dün 1.324-1.333 dolar bandında hareket etmesinin ardından bugün yüzde 0,5’lik artışla 1.332,8 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında kar satışlarının yaşandığını belirterek, dolar endeksindeki toparlanma ve jeopolitik risklerin de fiyat hareketlerinde etkili olduğunu kaydetti.

Altının ons fiyatında 1.335 doların kritik destek seviyesi olarak izleneceğini vurgulayan Memiş, “Bugün dolar endeksi toparlanmaya devam ederse altının ons fiyatı 1.320 dolar seviyesine kadar düşüşlerini sürdürebilir. Ancak tepki alımları yaşanırsa altının ons fiyatı, tekrar 1.340 dolar seviyesini test edebilir.” dedi.

Memiş, altının gram fiyatının ise dolar/TL ve ons fiyatındaki düşüşlerden etkilendiğini aktararak, teknik açıdan gram altında 159,7 liranın destek, 165,0 liranın ise direnç olarak izleneceğini bildirdi.

DOLAR GÜNE 3.77 SEVİYESİNDE BAŞLADI

TCMB faiz kararı sonrası gerileyen dolar/TL haftanın son işlem gününe 3.77 seviyesinden başladı. Piyasalarda bugün Fitch’in not kararı takip edilecek.

Türk Lirası, TCMB kararı sonrası dolar karşısında hafta başından bu yana yaşadığı kayıpların bir kısmını geri aldı.

Haftaya 3.75 civarında başlayan dolar/TL, salı günü 3.8340’a kadar yükselmiş ve bu yılın en yüksek seviyesini görmüştü. Dün, Merkez Bankası açıklamasından hemen önce 3.7995’ten işlem gören kur, karar sonrası gün içinde 3.7580’e kadar geriledi.

Dolar/TL, dünkü sert düşüşün ardından yeni güne yatay bir başlangıç yaptı ve saat 09.25 itibarıyla 3,7755 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 yükselişle 4,6320, sterlin/TL de yüzde 0,2 artışla 5,2550’den işlem görüyor.

Analistler, TCMB’nin politika metninde yer alan “Enflasyonda belirgin bir iyileşme” ibaresinin, “Enflasyonda baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme” ibaresiyle değiştirilerek verilen güçlü mesajın TL’yi desteklediğini söyledi.

Diğer taraftan 90.15 civarında zayıf bir görünüm çizen dolar endeksi ve olası Afrin operasyonu öncesi ABD tarafından gelen ılımlı açıklamalarda TL’nin pozitif fiyatlamasında etkili oluyor.

Piyasalarda bugün kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in bu gece yarısı açıklaması beklenen not kararı takip edilecek. Beklenti ‘BB+’ not ve ‘durağan’ görünümün korunacağı yönünde. Milliyet