EĞİTİM: e-Okul not hesaplama

Öğrenciler, bazı illerde okulların tatil edilmesiyle karnelerini başka gün alacaklar. Bu yüzden e-Okul giriş ile not görüntüleme yapmak isteyen öğrenci ve velileri e-Okul giriş nasıl yapılır diye araştırıyor. Peki, Okul not hesaplama nasıl yapılır? İşte e-Okul VBS öğrenci girişi

E-OKUL GİRİŞ! VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)

e-Okul VBS giriş sistemi notlarını merak eden öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. e-Okul sistemine giriş yapmak için https://e-okul.meb.gov.tr/ adresini açın. Sağ tarafta yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi alanında sizden istenen bilgileri girin. Daha sonra açılan pencerede sol tarafta ‘Öğrenci Bilgileri’ kategorisi yer almaktadır. O kategorinin içine tıklayın ve ‘Not Bilgisi’ sekmesine tıklayın. Gelen ekranda dönem notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL NOT HESAPLAMA

Karne günü, kar yağışı nedeniyle okulları tatil olan ve karnelerini başka gün alacak olan öğrenciler, e-okul üzerinden takdir veya teşekkür alıp, alamadıklarını öğrenmek için not hesaplama işlemlerini yapmak istiyo.

E-Okul ile öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işlemi yapılabilir. Dönem sonu yaklaştıkça öğrenciler hangi belgeyi alacağını merak eder. Takdir-teşekkür hesaplaması için, öğrencinin yıl sonu başarı puanı gereklidir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme yüklenmesi sonucunda oluşur.

Yıl sonu başarı puanı;

– 70,00 – 84,99 puan aralığında olan öğrenciler teşekkür belgesi
– 85,00 – 100 puan aralığında olan öğrenciler de takdir belgesi almaya hak kazanır.

HABERTÜRK