EMLAK: Gayrimenkul ile para kazanın

Gayrimenkul sektörü zaman içerisinde herhangi bir sanayi girişiminden daha fazla kazanç getirdi. Ancak insanlar hala bu sektöre adım atma konusunda kararsızlıklar yaşayabiliyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir insanın en temel ihtiyaçlarından biri barınmadır. Bunun için de bir eve ihtiyacı olacaktır. Satın aldığınız bir mülkün uzun bir süre boş kalma ihtimali ise oldukça düşük.

Gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak ilk kez kullanacaksanız öncelikle uygun fiyatlı bölgeleri inceleyebilirsiniz. Belli bir sermayeniz yoksa ve kredi kullanmak da istemiyorsanız gelişmemiş bölgelerden arsa veya ev bakma arayışına çıkabilirsiniz. Zaman içinde her bölge gayrimenkul açısından gelişiyor. Bu da şu an verdiğiniz paranın yıllar içinde katlanarak size döneceği anlamına geliyor.

Banka kredisi çekerek bir gayrimenkul satın aldıysanız bu gayrimenkulü birkaç sene sonra fiyatı artınca satarak kredinizi kapatabilirsiniz. Kredi ödemenizin üzerinden artacak parayı peşinat olarak kullanıp yeni bir gayrimenkul satın alabilirsiniz.

Gayrimenkulden gelir elde etmenin iki ana yolu var. İlk olarak bir gayrimenkulü satın alıp kiraya vererek sabit bir gelire ulaşabilirsiniz. İkinci olarak ise topraktan satın aldığınız bir mülkü, inşaat tamamlanınca içinde yapacağınız ufak tefek düzeltmeler ile neredeyse iki katına satabilirsiniz.

Dükkan kiraları özellikle de işlek caddelerde oldukça yüksek. Güzel bir caddeden dükkan satın alabilirseniz buradan gelecek olan kira bedeli pek çok ihtiyacınızı karşılar. Ancak işlek bir caddeden dükkan satın almak, belli bir sermayeniz yoksa pek mümkün gözükmüyor. Öncelikle orta düzeydeki gayrimenkul yatırımlarınız sayesinde belli bir seviyeye ulaştıktan sonra dükkan alımlarına geçebilirsiniz.

Yazlık bölgelerden ev satın alarak belli bir dönem içinde buralardan gelir elde edebilirsiniz. Yazlık bölgelerin bir haftalık kiraları, şehir içinde yer alan evinizin bir aylık kirasına neredeyse eşit. Üç aylık yaz döneminde evinizi hafta hafta kiraya vermeyi başarabilirseniz kısa süre içerisinde oldukça kazançlı çıkabilirsiniz.

Devremülkler en ucuz gayrimenkul yatırımlarından biridir. Yıl içinde 15 gün kullanım hakkına sahip olduğunuz devremülkünüzü kiraya vererek yeni bir gelir elde edebilirsiniz.

Gelişmesi beklenen bölgelerden arsa satın alarak geleceğe yatırım yapabilirsiniz. Yeni bir ulaşım ağı ile bir bölgenin fiyatı kısa süre içerisinde katlanabiliyor. Şimdi küçük bir miktar ödediğiniz arsanız birkaç yıl içinde size büyük bir kazanç sağlayabilir. Ancak böyle bir kazanç sağlayabilmek için bölge araştırmalarınızı yapmanız gerekiyor.

HÜRRİYET EMLAK