EMLAK: 2018 dekorasyon trendleri

Ev dekorasyonunda yeni yılla birlikte değişimler de başladı. Dekorasyonun tamamlayıcı unsuru olan renkler de değişen trendlerden nasibini alıyor. Geçmiş yıllarda türlü dekorasyonlarda sıklıkla tercih edilen pastel tonlar, 2018 yılıyla birlikte yerini çok daha canlı renklere bırakacakmış gibi görünüyor. 2018 dekorasyon renk trendleri arasında yer alacak koyu tonların duvarlarda ve eşyalarda da bol bol kullanılacağı öngörülüyor.

2018’le birlikte renkler canlanacak

Göz yormayan, birçok eşya ve aksesuarla uyum sağlayan pastel renklerin kullanım alanı 2018 yılıyla birlikte azalacağa benziyor. 2018 dekorasyon renk trendleri ile yeni yılda güçlü, canlı, doygun ve parlak renklerin sıkça kullanılması bekleniyor. 2012 itibari ile özellikle İskandinav dekorasyon anlayışının temsilcisi olarak dekorasyon trendlerine yön veren sade ve huzurlu pastel renklerin, yerini yavaş yavaş daha güçlü renklere bırakması öngörülüyor.

Her ne kadar renklerde güçlü ve cesur tonların kullanılması beklense de pastel tonların tamamen ortadan kalkması pek mümkün görünmüyor. Canlı renkleri dengeleyecek olan ve farkı dekorasyon fikirlerine zemin hazırlayacak olan pastel tonların canlı renklerle birlikte kullanılabilir olması bekleniyor.

Pantone sinyallerini vermişti

Geçtiğimiz yıllarda pastel renklerin etkisinde olan dekorasyon dünyası, Pantone’nin 2017 yılının rengi olarak belirlediği canlı bir yeşil olan “Greenery” ile yavaş yavaş hareket kazanmaya başladı. Renklere kodlar atayarak senede bir kere olmak üzere yılın rengini belirleyen Pantone şirketi, seçtiği renkle birçok alanda trend belirleyici bir rol oynuyor. Şirketin o yıl belirlediği renk tasarım, saç, dekorasyon, grafik ya da ev tekstili gibi onlarca farklı sektörde trend oluyor.

Pantone şirketinin 2018 yılı için seçtiği renk ise “Ultra Violet” yani mor ötesi. Pantone dışında farklı boya firmaları da 2018 renkleri için güçlü ve canlı renkleri öne çıkarıyor.

Ahşaplar da renkleniyor

Klasik ya da doğal tonlarda kullanılan mobilyalar da canlı renk akımından etkilenerek göz alıcı tonlara bürünüyor. Güçlü petrol yeşilleri ve mavileri, morun tonları, bordolar ve canlı sarılar 2018 dekorasyon renk trendleri arasında kendine yer bulacak renkler arasında görünüyor. Daha soft renkler ise dengeleyici bir unsur olarak koyu tonlarla harmanlanıyor. Uçuk bejler, bebek mavisi ve pembesi gibi açık tonlar 2018’de de kullanılmaya devam ediyor.

Dekorasyon dünyası her zaman olduğu gibi zıtlıklardan yararlanmaya devam ediyor. 2018’in trendi olan canlı renkler, bir klasik olan beyazdan destek alıyor. Koyu ve açık renklerin bir arada dengeli bir şekilde kullanımı mekanları çok daha göz alıcı bir hale getiriyor.

MİLLİYET EMLAK DERGİ