SPOR: Beşiktaş’a sürprizli müjde geldi

Kanadalı forvet Cyle Larin’i alan ama forvet arayışları devam eden Beşiktaş’a sürpriz bir müjde geldi. 2014-15’te 20 milyon euro bonservis bedeline Arsenal’a giden 27 yaşındaki golcü Danny Welbeck için Başkan Fikret Orman, bir süre önce ilk hamlesini yapmıştı. Ancak Başkan Orman, ortaya çıkan ‘yüksek’ rakamlar sonrasında geri adım atarken, Ada’dan sürpriz bir iddia geldi. Welbeck’in scout olan abisi Chris, kardeşine Beşiktaş’ı önerdi. Premier Lig’den düşmemeye oynayacak bir takıma gitmesindense Türkiye’ye gitmesinin kendisine Rusya yolunu açacağını anlattı. Eklipse Sport Radyo’da yer alan iddiada ağabey Chris’in kardeşi Danny’ye, Beşiktaş’ın Cenk Tosun’u beslediği gibi kendisini de besleyerek; eski Welbeck’i geri getirebileceğinden bahsetti.

YENİDEN PARLARSIN

Demba Ba, Mario Gomez, Aboubakar ve Cenk Tosun örneklerini vererek, Beşiktaş’ın bir forvet için gidilebilecek en iyi takım olduğunu söyledi. Ayrıca Bayern maçları sırasında tüm gözlerin de siyah-beyazlıların üzerinde olacağını iletti. Welbeck’in satış şeklinde olmasa bile Beşiktaş’a gelebileceği gündeme getirildi.

Mini yorum / Mert Aydın: Kanatları sevmiyor
Welbeck günümüz forvet tiplemesine en iyi örneklerden birisi. Bir yandan iyi bir fiziğe sahip hızlı bir santrfor. Diğer yandan da kenarlarda da oynayabilecek taktik zekaya sahip. Ama klasik bir kanat değil. İçeri katetmeyi seviyor. Orta yapmaktan da pek hoşlanmıyor. Kötü haber ise Manchester United’dan ayrılma nedeni kanada hapsolmasıydı. Beşiktaş’ın dikkat etmesi gereken asıl nokta sakatlıkları. Hemen her sezon diz veya kasık sakatlığı geçiriyor.

Danny Welbeck, Arsenal formasını 91 kez taşıdı. 22 gol, 13 asistle, 35 gole direkt etki yaptı. Welbeck’in 276 maçlık kariyerinde hiç kırmızı kartı bulunmuyor.

WELBECK KiMDiR
DOĞUM TARiHi: 26 KASIM 1990
DOĞUM YERi: İNGiLTERE
BOY: 1.83 / KiLO: 73
POZiSYON: Santrafor
KULÜBÜ: ARSENAL
FORMA NUMARASI: 23
Fotomaç