TURİZM: ‘Yalancılık bitecek’

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, ‘Emin Çakmak korkusuyla, Başaran’ın adayı’ şeklinde üretilen yalan ve çirkin senaryolar uydurmaya devam ediyorlar.’ dedi. Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, bir gün içinde Çorum, Amasya, Tokat’ta Türsab’ın geleceği için acentelerle “Ortak Akıl” arayışını sürdürdüğü toplantılarda muhalefetteki rakiplerinin kendisi hakkında “Emin Çakmak Başaran’ın adayı’ şeklinde ürettiği yalan, çirkin senaryoların “Emin Çakmak korkusu” içinde giderek tırmandığını belirterek “Emin Çakmak’ı bıraksınlarda Türsab’ı ve üyesi acenteler için ne yapacaklarını söylesinler”dedi.Emin Çakmak, üşenmeden acentelere bazı saygın kuruluşların adını vererek telefon ederek baskı yapan muhalefete ait bazı kişilerin kendisi hakkında çirkin yalanlar uydurduklarını belirterek “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Türsab’da yalancıların mumu 25 Şubat’ta sönecektir” dedi.

Ankara’da düzenlenen büyük buluşmada 23.Dönem Türsab Başkan Adaylığını açıklayan Türsab Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak, adaylığını açıkladıktan sonra ilk toplantısını Çorum’da acentelerle buluşarak yaptı. Daha sonra Amasya ve Tokat’ta acentelerle buluştu. Emin Çakmak, toplantılarda ‘Anadolu’nun sesini dinleyerek aday olduklarını belirterek “Biz sırça köşklerde oturarak hizmete değil, acentenin ayağına kadar giderek hizmete talibiz”dedi.

ŞÜPHELİ KİŞİLER ÇAREYİ YALANLARDA BULUYORLAR
Emin Çakmak, kendisi hakkında oynanan çirkin oyunlar ve söylemler hakkında ise şunları söyledi: “Allah izin verirse acentelerin takdiri sonucu onlara hizmet için bu gibi menfaat çarkının oyunlarına rağmen Türsab Hepimizin ekibiyle amacımıza ulaşacağız. Mevcut yönetimin şaibeli hesaplarını örtbas etmek için harekete geçen akla gelmeyecek oyunlara başvuran kötü bir muhalefet izliyoruz. Biz bunların hizmet için yola çıktıklarına inanmıyoruz. Türsab kongresinde oy kullanacak acentelerin çok değerli kuruluşumuzu bu çirkin ellere bırakmayacağına inanıyoruz. Bu kişiler artık Türsab’tan ellerini çekmeliler. Türsab’ın bembeyaz ve temiz yeni bir sayfaya ihtiyacı var.”

ÜÇ AY KALA NEDEN ADAY OLDUKLARINI HALA AÇIKLAMADILAR
Emin Çakmak toplantıda Türsab’taki gelişmeler hakkında bilgi verdikten sonra şöyle konuştu: “Bu iddianın cevabı, mevcut yönetimde yıllarca görev alıp, Türsab’ın batmasına sebep olan yüzlerce avrakı imzalayanlardadır. Bu arkadaşlar hala geçen dönem son üç ay kala neden aday olduklarını ve mevcut yönetimi yeniden neden kazandırdıklarını bile açıklamadılar. İnsan atar da desteksiz atmaz. Bu iddiaların merkezinde olanlar neden yeniden koltuk peşine düştüler. Acaba bilmediğimiz pazarlıklar mı dönüyor? Mevcut yönetimle işbirliği içinde olduklarını duyuyoruz. Acaba 9+1 olayında görev mi alıyorlar? Ortada iki taraflı çalışan bazı köstebeklerin dolaştığı anlatılıyor. Önce bu iddialara cevap versinler sonra gerçek muhalefetin temsilcisi Emin Çakmak hakkında yazıp dursunlar” dedi.

ÖNCELİKLİ İŞİMİZ ACENTELERİN MENFAATİDİR
Türk turizminin sadece Türsab’ta değil “Turizmde Birlik’ hareketine ihiyacı olduğunu belirten Emin Çakmak “Bizim yalanla dolanla, çirkin senaryolarla, menfaatle işimiz olmaz. Bizim kavgayla işimiz olmaz. Bizim öncelikli işimiz acentelerin menfaatidir. Turizmin tüm paydaşlarını ve karar vericilerini barış, sevgi ve huzur içinde bir çatı altında toplamak iddiasıyla yola çıktık. Bizim kavgayla, dekikoduyla insanlara çamur atmakla ve yalanlarla işimiz olmaz. Bizler tek ve gerçek muhalefetiz” dedi.

TEK VE GERÇEK MUHALEFET EMİN ÇAKMAK’TIR
2007’de İskender Çayla ile başladığı muhalefet hareketini her dönem Türsab Hepimizin ekibiyle ısrarla sürdürdüğünü belirten Emin Çakmak şöyle devam etti? “Sonradan ortaya çıkarak senaryoların oyuncuları olarak muhalefet adayı olduklarını iddia edenler Emin Çakmak korkusu içinde çirkin yakıştırmalar yapıyorlar. 2007’den bu yana tek ve gerçek muhalefet biziz ve giderek güçleniyoruz. Biz hiç bir oyunun veya senaryonun parçası olmadık. Bu dedikoduyu üretenler kendi geçmişlerine veya aynaya bakmalılar. Türsab’ın çok değerli üyeleri ona buna çamun atarak kazanacağını zannediyorsa aldanıyor. Kötü lafın sahibine zarar verdiğini herkes bilir. Bunların sonu da böyle olacaktır.”

MUHALEFETTE HALA BIRLIK VE BERABERLIK YOK
Emin Çakmak, Türsab seçimlerinin öncesi ve ertelenmesinden sonra geçen süreye rağmen diğer adayların yönetime hangi kadro ile talip olduklarını açıklamadıklarını belirterek “Zaten Türsab Hepimizin ekibinin Türsab yönetimine aday olmasının en önemli nedeni budur. Muhalefetin birleşeceğini düşünerek destek verdik. Kağıt imzaladıktan sonra bir türlü bir araya gelmediler. Herkes kendi başına buyruk çalışmalar yapıyor. Uyarılarımıza rağmen hala ortak listelerini açıklamadılar. Muhalefette hala birlik ve beraberlik yoktur dedi..

MUHALEFETE DESTEĞIMIZI 2 ARALıK’TA BITIRDIK
Zaten bu durumu görerek muhalefete desteğimizi 2 Aralık itibarıyla bitirdik. Acentelere giderek “Ortak Akıl” arayışına girdik. Türsab’ın sahipsiz bırakılmamasını söylediler. Yaptığımız görüşmeler sonucu Anadolu’nun sesini dinledik ve Ankara’da 23.Dönem Türsab Başkan adaylığımızı açıkladık. Aynı günde geçen kongre listemizde yer alan Türsab Hepimizin ekibini bir kaç değişiklikle Türsab yönetiminde görev alacağını belirterek ortaya çıkardık. Biz ve listemiz hazır. Eski yönetimin yaptığı gibi son dakika dayatmasının olmayacağını gösterdik. Artık tek adamlık bitsin ve Türsab Hepimizin olsun istiyoruz.”

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM