TURİZM: Termal Sağlık Turizmi Kongresi Sivas’ta

Türsab Başkan Adayı ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC Başkanı Emin Çakmak, 2018’de 3.Termal Sağlık Turizmi Kongresi’ni Sivas’ta yapacağız dedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak “Ateşten gömleği girmeye talibim. Türsab’ta buhar olan 250 milyonun hesabını sorarım. Türsab’ın ve seyahat acentelerinin haysiyetini kurtarmak için gerekirse 250 milyonu cebimden öderim. Türsab Hepimizin ekibi Türsab’a hizmet için göreve taliptir”dedi.TÜRSAB’ın 24-25 Şubat’ta İstanbul Lütf Kırdar Kongre Merkezi’nde ‘bakanlık denetiminde’ yapılacak 23.Genel Kurul’unda TÜRSAB Başkanlığına aday olan “Türsab Hepimizin” sloganı ile yola çıkan Emin Çakmak, Türkiye’nin 81 ilinde acentelerle buluşmasının 41’inci ayağı olan Sivas’ta acentelerle buluştu.

Sivas’ta acentelerle buluşmasında Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak “Türkiye’ye 100 milyon turist, 100 milyar dolar gelir kazandırmak için aday olduk. Hedefimizde tüm paydaşların işbirliğini sağlayarak turizme barış, huzur getirerek Türk turizmini dünyanın zirvesine taşımak bulunuyor” dedi.

3.TERMAL SAĞLIK TURIZMI KONGRESI’Nİ 2018’DE SİVAS’TA YAPACAĞIZ
Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi-THTC Kurucu Başkanı olduğunu hatırlatan Emin Çakmak 2018’de 3.Termal Sağlık Turizmi Kongresi’ni Sivas’ta yapacaklarını belirterek “Sivasın doktor balıkları, termal ve çermikte hakettiği değeri kazanmasını hedeflediklerini belirtti. Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası, Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü ve bölgenin turizm yöneticileri ile yapılacak toplantıdan sonra 2018’de yapılacak kongre tarihinin belirleneceğini söyledi.

Sivas’a verdiğimiz önemin göstergesi olarak Türsab yönetimine aday 30 kişilik kadroda Sivas’tan Aymila Turizm’in sahibi Murat Oğrak’a yer verdik. Biz TÜRSAB başkanlığını kazansakta kaybtsekte bu projelerimizi hayata geçiririz. 1.Termal Sağlık Turizmi Kongresi’ni Afyonkarahisar’da yaptık. Geçen yıl Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin talebi üzerine 2.Termal Sağlık Turizmi Kongresi’ni Pamukkale’de yaptık. Yapılan termal yatırımlarıyla bölgenin önemli merkezi haline gelen Sivas 3.Termal Sağlık Turizmi Kongresi için ulunmaz bir bölgedir ”dedi.

SİVAS BÖLGE TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI
Türsab Başkan Adayı Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak “Türkiye’nin turizminde parlayan yıldız olan Sivas’ın turizm geleceğinin yapılan yatırımlarla giderek değer kazanıyor. Sivas’ın doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak ve pazarlamak için acentelere büyük görev düşüyor. Bölgede acentelerin sorunlarını yerinde tespit ederek ileriye dönük projelerimiz geliştirmek için toplantılar yapıyoruz. Hedefimizde Türkiye turizmini 2050’li yıllarda zirveye taşıyarak 100 milyar dolar gelir ve 100 milyon turiste ulaştırmaktır. Bunu sağlayabilmek için Türsab Başkan adaylığına 154 proje hazırlayarak talip olduk. Acenteler teveccüh gösterirse yeni ve güçlü bir TÜRSAB yaratarak, Türk turizmini yeniden özlenen günlere döndüreceğiz. Projelerimizi gerçekleştirmek için acentelerin desteğini bekliyoruz” dedi.

BİZE OY VEREN ACENTELERE KARŞI SORUMLUYUZ
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, “2017’den beri TÜRSAB’ta muhalefeti temsil ediyoruz. 2013’te 150 oyla kaybettik.Geçen dönem bazı oyanlarla kaybettik. Bu kez 18 yıldan beri yönetimin başında olan Başaran Ulusoy’un adaylıktan çekilmesiyle önümüz açıldı. Acentelerlerle ‘Ortak Akıl’ görüşmeleri sonucu Anadolu’nun sesini dinlidek gelen talepler doğrultusunda aday olduk. Ayrıca bize geçen kongrede 1063 oy veren Türsab üyesi acentelere karşı sorumluluğumuz nedeniyle aday olmayı kararlaştırdık. Hedefimizde Türk turizminin tanıtım ve pazarlamasından sorumlu olan seyahat acentelerinin turizm sektörünün tüm paydaşları ile birlikte olmasını ve turizmde iç barışın sağlanmasını istiyoruz ” şeklinde konuştu.

TÜRSAB KONGRESİNE BAKANLIK EL KOYDU
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın kongresi 2 Aralık 2017’de yapılacaktı. Ancak kongreye bir kaç gün kala mevcut başkan Başaran Ulusoy, güvenlik gerekçesiyle kongreyi erteledi. Arkasından ‘yoruldum’ diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı üç kişilik kayyum atayarak Türsab’ı kongreye götürme görevi verdi. Kayyum heyeti kongrenin 24-25 Şubat’ta yapılacağını bildirince adaylar yeniden çalışmalara başladılar. Halen Emin Çakmak dışında Firuz Bağlıkaya, Hasan Erdem ve Hüseyin Kırk aday olarak bulunuyor.

EMİN ÇAKMAK KİMDİR?
Emin Çakmak 08 Eylül 1968 Oltu-Erzurum 1968 doğumlu olan Hello Turizm Seyahat Acentesi A.Ş’nin kurucu Ortağı ve Genel Müdürüdür. 35 yıllık turizmci olan Emin Çakmak, aynı zamanda Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC Kurucu Başkanı, Senegal’in İstanbul Başkonsolosluğu görevini yürütüyor.Hello Turizm olarak Hindistan, Uzakdoğu, Afrika, Avrupa, Amerika başta olmak üzere yurtdışından Türkiye’ye turist getiriyor, din turizmi. Kültür turizmi ve kongre turizmi yapıyor. Emin Çakmak, öğrencilik yıllarında İngilizce ve Arapça rehberlik yaptı. 1992- 2002 yıllarında yabancı ortaklı sanayi kuruluşları ile ortaklık kurarak farklı dallarda ortaklıklar yaptı.Kore-Türk Dostluk ve işbirliği Derneği YK üyesi, Eşit Hayat Hakkı Platformu Kurucu Başkan Yardımcısı, DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda Türk-Ortadoğu, Türk-AB, Türk-Körfez, Türk-Kuveyt İş Konseyi gibi kuruluşlarda görev yaptı. 

ÖZKAN ALTINTAŞ, TÜRKİYE TURİZM