AKTÜEL: Ünlü profesör uyardı!

İstanbullular hazır olun. Kuvvetli kar yapışı geliyor. Kar uyarısı yapan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Pazar günü gelecek soğuk ve kar kuvvetli değil. 20 Ocak’ta gelecek olan sistem daha kuvvetli. Sömestr tatili kar ile başlayacak” dedi. “İstanbul’da bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarla kar uyarısı yaptı.

Prof. Şen, “Pazar günü ve pazartesi günü Türkiye’nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Marmara Bölgesi’nin Edirne, Kırklareli ve doğusu da dahil. İstanbul’da Bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur. Pazartesi öğleden sonra yağmur devam eder” dedi.

ASIL KAR SÖMESTR TATİLİNDE

Pazar günü başlayacak soğuk ve kar yağışlı havanın çok kuvvetli olmayacağını ifade eden Prof. Şen, ’20 Ocak’ta gelecek olan sistem daha kuvvetli. 3-4 gün Marmara, Karadeniz başta olmak üzere Anadolu’da kar bırakır. Sömestr tatili kar ile başlayacak görünüyor” diye tahminde bulundu.

MİLLİYET