BEŞİKTAŞ: CHP ve Meclis, “Tahir Doğaç” dedi.

Günler süren toplantılar, ortaya çıkan isimler ve genel merkez ile il, ilçe trafiği sonunda Beşiktaş’ı vekaleten yürütecek başkan belli oldu.Tahir Doğaç Beşiktaş’ın yeni belediye başkanı…Daha doğrusu başkan vekili…
Tahir Doğaç Meclis’te yaptığı konuşmada: Murat Hazinedarın Görevden uzakkaştırılması siyasidir. Bunu demokrasiye inanan bir insan olarak söylüyorum. Arkadaşlarımızın aramıza dönmesini bekliyorum” dedi.
Bilindiği gibi konu hakkında birçok iddia var.
İçişleri Bakanlığınca da görevden uzaklaştırma kararı bulunuyor.

SEÇİM VE GELİŞMELER ŞÖYLE

İşte Beşiktaş Medya Grup Muhabirlerinin seçim öncesi, seçim sırasında ve sonrası notları…

TAHİR DOĞAÇ CHPNİN TEK ADAYI

CHP’nin adayı Tahir Doğaç 22 oy, Ak Partinin adayı İsmail Akyıldız 2 oy, İyi Parti’nin adayı Ediz Feyiz 1 oy aldı, 3 oy boş çıktı.
CHP’nin adaylarından olarak lanse edilen Bülent Tatar ve Affan Kececi parti disiplini içinde genel merkez in belirlediği adaya oy kullanacaklarını açıkladı. Hatta tek aday açıklandıktan daha sonra Bülent Tatar ben aday olmadım diye açıklama yaptığı belirtildi

PARTİ DİSİPLİNİ

Öte yandan CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ‘de daha önce Beşiktaş Medya Grup’a “CHP’nin bir kurumsal kimliği var, tüm arkadaşlarımızın parti disiplini içinde oy kullanmaları doğru olandır” demişti.
Seçimlerden sonra Beşiktaş Medya Gruba konuşan CHP İlçe başkanı Sebahattin Öztürk “CHP köklü bir partidir, Daha önce de söylemiştim, CHP’nin kurumsal bir yapısı vardır. Partimizin kararına saygılıyız, Tahir Doğaç’ı destekliyoruz.” dedi.
Edinilen bilgiye göre; bugün seçilen Tahir Doğaç, Murat Hazinedar’a vekaleten başkanlık yapacak ve Hazinedar’ın göreve dönmesi durumunda başkanlığı tekrar devredecek.

BAŞKAN VEKİLİ TAHİR DOĞAÇ

Bugüne kadar Beşiktaş’ı yönetecek başkan vekili kim olacak diye gündem oluşmuştu, bu günden sonra da Tahir Doğaç’ın nasıl bir başkanlık yapacağı ve Beşiktaş’ı, Beşiktaşlıları kucaklayıp, kucaklayamayacağı konuşuluyor.
Bundan sonra, Murat Hazinedar ile ilgili sürecin nasıl işleyeceği, göreve dönüp dönemeyeceği gündem oluşturacak.
Ancak belediye başkanlarının seçimle gelip seçimle gitmesi herkesin ortak düşüncesi, bu nedenle Hazinedar’ın bir an önce hakkındaki iddialardan aklanarak, göreve dönmesi ve seçim sonuçlarına göre hareket edilmesi şimdi Beşiktaşlıların gündeminde olan konu…

ATATÜRK İLKELERİ

Bir seçimi daha geride bıraktık,
Beşiktaş için, beşiktaşlılar için hayırlı olsun…
İsterseniz seçim gününe kadar yaşananlara bir bakalım…
Adaylık süreci yaklaşık 1 hafta sürdü.
İlk günler, Rıfat Örnek, Affan Keceçi, Eyüp Birgül, Bülent Tatar ismi konuşulmaya başlandı.
Sonra bir kadın aday ismi ortaya atıldı,
ardından son gün Ediz Feyiz aday olduğunu duyurdu.
Bir ara; aday sayısının 6-7 olduğu bile söylendi.
Ve bu durum karşısında işin ciddiyeti kaçtı!..
Seçimden bir gün önce ise Rıfat Örnek ve Bülent Tatar adları ön plana çıktı.
Son güne gelindiğinde, Mustafa Sarıgül’e yakınlığı olduğu iddia edilen, Şişli de de bir süre meclis üyeliği yapan Eyüp Birgül adı üzerinde birleşildiği dahi söylendi.
Hatta CHP içinde parçalanma yaşandığı konuşuldu.
Görüşmeler daha da yoğunlaştı!..
En son gün öğle saatlerinde ise Tahir Doğaç adı dillendirildi.
Seçim öncesi süreçte Gerek ilçe Başkanı Sebahattin Öztürk gerekse Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın ve etkili kişilerin yoğun görüşmeler yaptığı, fikirlerini üst kurullarla paylaştığı biliniyor. Ayrıca Ankara’ya gidip, görüşlerini açıkca beyan ettikleri de kamuoyuna ulaştı. Bu görüşmeler sonrası seçim günü geldi çattı!..
Günün ilk ışıklarında başlayan toplantılar ve öğle saatlerinde belirlenen adayın ismi üzerinde herkes görüşünü belirtti.
Hatta hararetli saatler yaşandı!.. İsmin Genel Merkez tarafından belirlendiği, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından duyurulduğu belirtiliyor. Bu isim bilindiği halde, son anda duyan ve kendi desteklediği aday çıkmayan bir grup tarafından seçimin yapılacağı bina önünde protesto edildi. Ancak CHP’nin kurumsal kimliği ve parti disiplini galip çıktı…
Meclis toplantısına geçildi. Beşiktaş Medya Grup muhabirlerinin yanı sıra, birçok basın mensubunun da izlediği meclis seçimlerinde parti disiplini ve kurumsal yapı çerçevesince CHP’liler Tahir Doğaç’a oy vererek kendisini vekalet edecek başkan olarak seçtiler. 3 oy boş çıktı. Ak parti 2, İyi parti de 1 oy aydı. Böylelikle 22 oy alan Tahir Doğaç ipi göğüsledi!.. Doğaç, kürsüde yaptığı konuşmada Görevden uzaklaştırmaları siyasi karar olarak yorumladı, arkadaşlarınızın aramıza dönmesini bekliyoruz. Demokrasiye inanan bir insan olarak bunları söylüyorum.Atatürk ilkeleri doğrultusunda aynı çizgide kaldığımız yerden hizmetlere devam edeceğiz şeklinde konuştu.

AÇIKLAMALAR DESTEK YÖNÜNDE

CHP tarafından yapılan açıklamalar Doğaç’ın desteklendiği yönündeydi.Beşşktaş ilçe Başkanınının açıklamasının ardından İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da Twitter hesabından açıklama yaptığı görüldü.

TAHİR DOĞAÇ ÖNCEDEN DE HAZİNEDARIN VEKİLİ İDİ

Seçimi kazanan Tahir Doğan edinilen bilgiye göre; Beşiktaş Belediyesi’nde 1. Başkan Vekilliği görevini sürdürüyordu. Eski bir siyasetçi, 1980 öncelerinden bu yana siyasetin içinde. Beşiktaş eski Belediye Başkanı Ayfer Atay ile zamanında adaylık yarışında bulunmuş, Ayfer Atay adaylığı kazanarak, Beşiktaş Belediye seçimlerine girerek başkan olmuştu. CHP dışında SHP saflarında da siyaset yaptığı öğrenildi. Bir ara İstanbul dışında da siyaseti sürdürdüğü bildirildi.

İLK DEMECİNİ BEŞİKTAŞ MEDYA GRUBA VERDİ

Öte yandan kendisiyle görüştüğümüz Tahir Doğaç: “Aynı ilkelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Beşiktaş’in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Tahir Doğaç ilk demecini Beşiktaş Medya Grup’a verdi. Domaç, Yayın Koordinatörümüz Muzaffer Topal’a konuştu. Beşiktaşlılara mesajını ileten Doğaç, “Beşiktaş ilçemiz cumhuriyetimizin ve Atatürk ilkelerinin yorumlanmasının, çağdaşlaşmanın en güzel örneklerinden olan İstanbul’umuzun ve Türkiye’mizin güzide bir ilçesidir. O nedenle bugüne kadar buna uygun durumda çalışan belediyemizin, bu siyasi uygulamadan sonra devir alarak aynı ilkeler içerisinde hizmete devam edeceğim. Beşiktaşlılar hiç bir konuda endişe etmesin. Onlarla gönül ve görüş birliği içerisindeyiz. Tüm Beşiktaşlıları sizlerin vasıtasıyla selamlıyorum” dedi.

***
Beşiktaş Medya Grup olarak Tahir Doğaç’a görevinde başarılar diliyor, Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlıları kucaklamasını diliyoruz.

ÖZEL HABER
DERLEYEN: Muzaffer TOPAL