GÜNDEM: Emniyete tahsis edildi!

İstanbul’da iki kritik arazi emniyete tahsis edildi. İstanbul’da iki yakasında iki kritik nokta terörle mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Emniyet bu iki noktada Güneydoğu’da olduğu gibi kalıcı güvenlik noktası oluşturacak. Tadilat yapılan iki plan da askıya çıkarıldı.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi sınırları içinde bulunan 18 bin metrekare arazi ile Anadolu Yakası’nda, Maltepe Atatürk Mahallesi’nde bulunan 4 bin 500 metrekarelik arazi Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu iki alanda plan tadilatı yaptı.

ASKIYA ÇIKARILDI

Bakanlıktan yapılan duyuruda: “Bakanlığımızın 28.12.2017 tarihli ve 22856 sayılı yazısı ile; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Ülke genelinde yürütülmekte olan terörle mücadele faaliyetleri sonrası huzur ve güven ortamını kalıcı olarak sağlanması amacıyla uygun konum ve yeterli yüzölçümüne sahip taşınmazlar tespit edilerek Kalıcı Polis Güvenlik Noktaları inşa edilmesi süreci kapsamında İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, 1256 ada, 102 parsele İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında devletin güvenlik ve emniyeti ile ilgili olması, kamu menfaati ve yararı içermesi nedeniyle, 644 sayılı Çevr ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 2(ç maddesi ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 9. maddesi uyarınca tadilen re’sen 28.12.2017 tarihinde onaylandığı bildirilmiştir. İstanbul Maltepe 1691 Ada, 2 Parsele İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin de aynı kanun kapsamında yapıldığı dile getirildi. Söz konusu alanlarla ilgili plan değişiklikleri, Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

KALICI GÜVENLİK NOKTALARI OLUŞTURULACAK

Bu arazilere Doğu ve Güneydoğu’da olduğu gibi kalıcı gamniyet noktaları oluşturulacak.

MİLLİYET