GÜNDEM: Büyük uyuşturucu operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2018 yılının ilk günlerinde büyük bir uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonla piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 30 kilogram bonzai, 5 kilogram bonzai hammaddesi, 5 kilogram işlenmemiş ot, 30 litre metil alkol ile uyuşturucu madde imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirdi. Yurtdışından getirdiği bonzai hammaddesini Avcılar’da bulunan bir evde satışa uygun hale getirerek; Büyükçekmece başta olmak üzere Avcılar, Arnavutköy ve Beylikdüzü’nde sattığı belirlenen H.B. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri H.B. isimli şahsı fiziki takibe aldı. H.B.’nin başta Büyükçekmece olmak üzere Avcılar, Arnavutköy ve Beylikdüzü ilçelerinde Bonzai satışı yaptığını tespit eden Jandarma ekipleri; şahsın İstanbul Avcılar ilçesinde bulunan evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 30 kilogram bonzai, 5 kilogram bonzai hammaddesi, 5 kilogram işlenmemiş ot, 30 litre metil alkol ile çok sayıda özel maske ve uyuşturucu madde imalatında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Jandarma Personeli Zor Anlar Yaşadı

Arama esnasında bonzainin etkisinden dolayı zor anlar yaşayan jandarma ekipleri, ele geçirilen malzemelerden H.B.’nin yurtdışından temin ettiği bonzai hammaddesini evin tuvaletinde işleyerek satışa hazır hale getirdiğini tespit etti.

Elini nereye atarsan uyuşturucu

Evde zulalanmış vaziyette elini attığı her yerde bonzai bulan jandarma ekipleri; yaptıkları bu baskınla birçok insanı uyuşturucunun olumsuz etkisinden korurken, uyuşturucu kartellerinin de haksız kazanç sağlamalarının önüne geçmiş oldu.

H.B. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla ilgili bağlantılar araştırılıyor.

MİLLİYET