EMLAK: Harry Potter filmini yansıtan dekorasyonlar

Filmler sadece izlemekle kalmıyor aynı zamanda günlük hayata, yaşam alanlarımıza da etkileri oluyor. Harry Potter serisinin hayranıysanız, kitapların bitmesinden sonra karakterlerin yaşamlarını mutlaka düşünüyorsunuzdur. Peki, hiç karakterlerin evleri nasıl olurdu diye düşündünüz mü? Hangi karakter nasıl bir dekorasyon tercih ederdi? İşte karakterleri yansıtan evler ve Harry Potter tarzı dekorasyon örnekleri:

Gizem dolu mekanlar

Harry Potter serisinde yer alan Draco Malfoy karakteri, açık sarı saçları, soluk yüzü, ve soğuk bakışlarıyla dikkat çeker. Zengin bir ailenin çocuğu olan Draco, tek çocuk olduğu için şımarık davranışları ve safkanlık takıntısı vardır. Karanlık sanatlara ilgi duyar. Dışarıdan öyle görünmemeye çalışsa da dekorasyon konusunda aileden kalan geleneksel alışkanlıkları devam ettirir ve duvarda geyik kafası kullanır.

Harry ve Ron’un en yakın arkadaşı olan Hermione Granger karakteri rahat bir ortamı sever. Büyü konusunda zekası, diğerleri tarafından kıskanılmasına neden olur. Hermione’nin anne ve babası dişçidir ve çarpık bacaklı bir kedisi vardır. Karakterin yaşamını karanlık bir dekorasyon yerine ikinci el eşyalardan oluşan otantik ortamlar yansıtır. Kehanetleriyle dikkat çeken öğretmen Sybill Trelawney, büyük gözlükleri ve sürekli yün şallara sardığı zayıf bedeni ile hafızalarda yer alır. Emeklilik yıllarında çiçeklerle uğraşmayı tercih ederek bu evde yaşar.

Rahat ve sıcak evler

Harry Potter’ın yakın arkadaşlarından biri olan safkan büyücü Neville Longbottom ise eskitme eşyalarla döşenmiş bir ev tercih eder. Okulun ilk yıllarında içe dönük bir öğrenci olan Nevill, daha sonraki yıllarda ne kadar cesur ve azimli olduğunu göstermiştir. Doğal, rahat ve sade dekorasyon, Neville’in karakteriyle uyum gösterir. Ron’un küçük kardeşi ve Neville’in ilk flörtü olan Ginny çeşitli sihirbazlık dekorasyon dergilerine abone olmuştur. Renklerin uyumunu iyi yakalayan ve akımları takip eden başarılı bir dekorasyon yaratır.

Renkli karakterlerin rengarenk dünyası

Biçim değiştirme öğretmeni ve okulun müdür yardımcısı Minerva McGonagall, biçim değiştirmeyi sihrin en zor dallarından biri olarak görür. Evde geçirdiği zamanlarda mobilyaları sık sık değiştirdiği için bazı parçalar farklılıklarıyla dikkat çeker.

Fleur Delacour’un sade ve düzenli evinde mutlu bir hayat yaşansa da küçük sırlar olabilir. Fleur ‘un kayınvalidesinin aniden uğraması ihtimaline karşı, verdiği eşyaları sakladığı özel dolaplar vardır. Fleur Delacour karakteri, kayınvalidesine karşı çıkarak Bill’i ne kadar sevdiğini göstermişti. Kulaklarından sarkan dikkat çekici küpeleri ve deli dolu halleri Luna Lovegood da serinin renkli karakterleri arasındadır. Luna Lovegood, kendi görünümünde olduğu gibi ev dekorasyonunda da eklektik bir tarzı tercih eder. Farklı dekorasyon tarzlarına ait eşyaları toplar ve onları bir arada kullanır.

MİLLİYET EMLAK DERGİ