BEŞİKTAŞ: Belediyede yarış kızıştı!..

Beşiktaş Belediye Başkanlığı seçimi için birbiri ardına toplantılar yapılıyor. Henüz CHP içinde bir aday belirlemiş değil. Ama aday adları oldukça fazla…
Son zamanlarda gündemde olan 4 adaya bugünde 1 aday daha eklendi.
Başkan Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılması sonucu ilçede yeni bir seçim yapılacak. Meclis üyeleri toplanarak Beşiktaş’ı yönetecek kişiyi başkanlık koltuğuna oturtacak. Bu kişi de yine CHP’den olacak. Çünkü Beşiktaş Belediye Meclisinde çoğunluk CHP’de bulunuyor. Bu nedenle yeni başkanın CHP’den olması kesin…
Meclis aritmetiği şöyle:
Beşiktaş meclis üyesi sayısı 32 kişi…
Bu üyelerden 29’u CHP’li…
2 tanesi Ak Partili…
1 tanesi ise İyi Partili…
Ancak toplam 32 üyesi olan mecliste, 29 meclis üyesi seçimde oy kullanabilecek.
Çünkü Başkan Murat Hazinedar ile Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil görelerinden uzaklaştırıldıkları için oy kullanamayacak.

“DİSİPLİN İÇİNDE HAREKET ETMELİYİZ!..”

Bugünkü gelişmelere göre; başkan kim olacak, bu sorunun yanıtı henüz belli değil, adayların yarışacağını söyleyenlerde var, isimlerin 2 adaya ineceğini söyleyenlerde bulunuyor. Ancak bugün ismi dillendirilen 4 adaya bir de kadın aday eklendi.
Edinilen bilgiye göre adayı veya adayları belirlemek için üst kurullar görüşecek ve bu sonuçtan hareketle oy kullanılacak. Yarın akşam konunun netleşeceği bildirildi.
Geçtiğimiz gün kendisine ulaştığımız CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Sebahattin Öztürk partinin kurumsal bir kimliği olduğunu ve disiplin içinde hareket edileceği mesajını verdi. Genel merkez, İl ve ilçenin de bu yönde düşündüğünü belirtti. Hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de Ankara’da İstanbul İl kongresi için ilçe başkanları toplantısında bu konuyu konuştuklarını söyledi.
ÖZEL HABER