Yolsuzluk tespit edildi. Beltaş vakfından Rifat Örnek, Ayça Lütfiye Akpek, Sabri Özkan Erbakan, Ali Şahin, Hasan Anıl Cansızoğlu Onur Kumbaracıbaşı’nın uzaklaştırılmaları istendi

Beşiktaş Belediyesi Beltaş yöneticilerinin uzaklaştırılamasını ve kayyum önerdi.
Görevden uzaklaştırılan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın, kardeş belediye Hakkâri’ye ‘hizmet’ diye götürdüğü bin 800 metre asfalt için yüklenici firmaya 5 katı fazla ödeme yaptığı ortaya çıktığı haber yapıldı.

HERKES BELTAŞ’TAN İSTİFA ETTİ AYÇA LÜTFİYE AKPEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU!..

Raporda ayrıca Başkan Hazinedar ve şirkete menfaat sağlayan vakıf üyeleri Rifat Örnek, Ayça Lütfiye Akpek, Sabri Özkan Erbakan, Ali Şahin, Hasan Anıl Cansızoğlu ve Onur Çetin Kumbaracıbaşı’nın görevlerinden uzaklaştırılmaları ve yerlerine kayyum atanması önerildiği öne sürüldü. Üyelerden tamamı istifa ederken, Ayça Lütfiye Akpek Beşiktaş Belediyesi Beltaş A.Ş’ye Başkan vekili Tahir Doğaç tarafından ve Ankara’nın baskısı iddiaları ile Yönetim Kurulu Başkanı Yapıldı.
Sabah Gazetisenden Şebnem Bursalı’nın haberi şöyle;

1 milyon TL’lik asfalta 5 milyonluk fatura
Beşiktaş’tan Hakkâri’ye uzanan yolsuzluk köprüsü, Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerinin raporunda tüm ayrıntılarıyla anlatıldı. SABAH’ın ulaştığı rapora göre, yolsuzluk ve FETÖ bağlantısı iddialarından görevden uzaklaştırılan CHP’li Murat Hazinedar’ın başkanı olduğu Beşiktaş Belediyesi, 2014’te kardeş belediye ilan ettiği HDP’li Hakkâri Belediyesi’ne asfalt yardımı yapma kararı aldı. Belediyeler arasındaki sözleşmede, işin teknik takip ve kontrolünü Hakkâri Belediyesi, maliyeti ise Beşiktaş Belediyesi üstlendi. Ancak Başkan Murat Hazinedar, işin ivedi oluşunu ve mali sıkıntıları gerekçe göstererek maliyetin belediyeye ait Beltaş Vakfı’ndan ödenmesi yönünde sözleşmeye aykırı bir karar çıkarttı. Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayan vakfın başkanlığını da yürüten Hazinedar, hiçbir pazar araştırması ve fiyat teklifi almadan işi İstanbul merkezli Özayıklar firmasına yaptırıyormuş gibi evrak düzenledi. Beltaş Vakfı, söz konusu iş için firmaya 5 milyon 15 bin lira ödedi. Ancak Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan değerlendirme sonucunda Özayıklar firmasınca düzenlenmiş “hakediş raporu” verilerinden hareketle, söz konusu işin maliyetinin en fazla KDV hariç 2 milyon 727 bin 805 lira 79 kuruş lira olabileceği hesaplandı. Raporda, Hazinedar’ın sözleşmeye aykırı davranarak firmaya 1 milyon 522 bin 194 lira 21 kuruş fazla ödeme yaptığı belirtildi.

‘EN FAZLA 1 MİLYON EDER’

Sözleşme kapsamında Hakkâri il merkezine 2014 yılı içinde toplam bin 800 metre asfalt serildi. Vakıftan yüklenici firmaya KDV hariç 5 milyon 15 bin lira ödendi. Ancak Hakkâri Valiliği’nce yerinde yapılan tespitlerde 2014 yılı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarına göre en fazla 1 milyon lira imalat yapıldığı anlaşıldı. Bu durum müfettişi raporlarında, “İşin maliyetinin en az 5 katı tutarında ödeme yapılmak suretiyle gerçekleştirilen yolsuzluk ve usulsüzlükle Beşiktaş Belediyesi Beltaş Vakfı zarara uğratılmış ve yüklenici firmaya haksız menfaat sağlanmıştır” denildi.

BELTAŞ VAKFININ BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ SUÇLANDI KAYYUM ÖNERİSİ

Raporda ayrıca Başkan Hazinedar ve vakıf üyeleri Rifat Örnek, Ayça Lütfiye Akpek, Sabri Özkan Erbakan, Ali Şahin, Hasan Anıl Cansızoğlu ve Onur Çetin Kumbaracıbaşı’nın görevlerinden uzaklaştırılmaları ve yerlerine kayyum atanması önerildi.