SPOR: Danny Welbeck bombası

Cenk Tosun’un transferi için Londra’ya gittiği söylenen siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Arsenal’li forvet için girişimlerde bulunmuş. Lacazette, Sanchez ve Giroud’dan fırsat bulamayan Welbeck de ayrılık hazırlığında.

Beşiktaş’ta gündem yaklaşık iki haftadır Cenk Tosun’un Everton’a transferiydi. Bonuslarla birlikte 28 milyon euro’yu bulan imzaların atılmasının ardından siyah-beyazlılar gözlerini Cenk’in yerine gelecek isme çevrildi. Bu dönemde birçok isim ön plana çıkarken Kartal’ın asıl hedefinin ise Arsenal’li Danny Welbeck olduğu öğrenildi. Başkan Fikret Orman’ın ailesiyle yaptığı tatilin ardından soluğu Londra alması Cenk Tosun’un satış işlemleri dahilinde yorumlanmıştı ancak gerçek ortaya çıktı.

Siyah-beyazlıların başkanının Londra’da Chelsea-Arsenal maçını takip ettiği de öğrenildi. Orman burada Arsenal’den Welbeck için İngiliz yöneticilerle ilk teması kurdu. Cenk Tosun’un yerine Beşiktaş’ın transferde ana hedefi Arsenal’den Olivier Giroud idi ancak İngiliz devi onu bırakmaya yanaşmadı. Scout ekibinin de ön plana çıkardığı Danny Welbeck için de yoklama yapan Fikret Orman, olumlu dönüş aldı.

‘DEV’ KOZ

Arsenal, kontratı gelecek sezon sona erecek olan 27 yaşındaki forvetin sözleşmesini uzatmak için henüz hiçbir hamlede bulunmadı. Yavaş yavaş gözden düşen Danny Welbeck’i Arsenal göndermeye sıcak bakıyor. İş burada tamamen oyuncuyu ikna etmeye kalıyor. Welbeck şu aşamada Premier Lig’den kopmak istemiyor. Kartal, Şampiyonlar Ligi kozu ve dolgun ücret teklifiyle yıldız oyuncuyu ikna etmeye çalışacak.

CİMBOM’A TAM 3 GOL ATTI

Danny Welbeck’in kariyerinde en çok gol attığı takımlardan biri de Galatasaray. Tecrübeli oyuncu, Arsenal formasıyla, Şampiyonlar Ligi gruplarında sarı- kırmızılılara karşı rakip oldu. Cimbom’un filelerine 2 karşılaşmada 3 gol bıraktı.

Welbeck Arsenal formasıyla 88 maça çıktı. 27 yaşındaki forvet fileleri 21 kez sarsarken, 13 de asist yaptı. 34 gole direkt etkisi oldu. Hiç kırmızı görmedi.

ASPOR