SİYASET: CHP’de gözler üç büyük ilde!

CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği 36. olağan kurultayı için geri sayım başladı. Toplamda 1247 delegenin yer alacağı kurultay sürecinde gözler, delegelerin büyük çoğunluğunun belirleneceği üç ile çevrildi. CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği 36. olağan kurultayı için geri sayım başladı. Bugüne kadar 45 ilde kongreler tamamlanırken 428 kurultay delegesi tespit edildi. Toplamda 1247 delegenin yer alacağı kurultay sürecinde gözler, delegelerin büyük çoğunluğunun belirleneceği üç ile çevrildi. Ankara 6 Ocak’ta, İzmir 7 Ocak’ta, İstanbul ise 13 Ocak’ta kongrelerini sonlandıracak. Seçimlere kısa süre kala bu şehirlerde yarış da kızışmaya başladı.

Ankara’da üç aday

Mevcut il başkanı Adnan Keskin’le birlikte, avukat Kemal Akkurt ve eski gençlik kolları başkanı Ayhan Yalçınkaya adaylıklarını ilan etti. Kulislerde Çankaya Belediyesi’nin başını çektiği ekibin Akkurt’u, Yenimahalle Belediyesi’nin başını çektiği ekibin ise Keskin’i desteklediği belirtiliyor.

Gençlerin yarışı

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun başlattığı “uzlaşı adayı” çıkarılması yönündeki çalışmaların sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel adaylığını ilan etti. Buna Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, “dayatmacı süreç” derken, örgütün bunu kabullenmeyeceği yönünde açıklamalarda bulundu. Yücel’in ardından ise Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü aday olduğunu ilan etti. İzmir’in bu tabloyla kongreye gitmesi durumunda il başkanlığı koltuğu için iki genç aday yarışacak.

Zeybek nabız yokluyor

İstanbul’da mevcut il başkanı Cemal Canpolat’ın yanı sıra akademisyen Yunus Emre, CHP PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu, eski milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, eski il başkanı Nebil İlseven ve son kongrede Canpolat’a karşı 27 oyla yarışı kaybeden Gökhan Zeybek nabız yokluyor. Edinilen bilgiye göre adaylık için ismi geçenlerin tümü geçen hafta genel merkeze gelerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kaftancıoğlu’nun adaylığını önümüzdeki birkaç gün içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor. İstanbul’da kamuoyuna yansıyan delege sıkıntılarının da yaşanması nedeniyle CHP kulislerinde İstanbul’u toparlayacak bir ismin öne çıkması gerektiği belirtiliyor. Toplumun her kesimine hitap edecek, hiçbir gruba taraf olmayan ve “ekip çatışması” ve “belediye vesayeti”ne son verecek bir isim aranıyor.

CUMHURİYET