DÜNYA: ‘Sürekli gözleniyorum’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir haber programında samimi açıklamalarda bulundu. Vladimir Putin, 50. yılını kutlayan ülkenin en eski haber programı Vremya’nın stüdyolarına konuk oldu. Rus lider, kameralar karşısına çıkmayı sevmediğini ancak Devlet Başkanlığı görevine gelmeden önce Devlet Güvenlik Komitesi’nde (KGB – şimdiki adı FSB) çalıştığı için, birilerinin sürekli olarak kendisini izlediğini düşünerek hareket etmeye alışkın olduğunu söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Putin şunları söyledi: “İlk olarak St. Petersburg’da çalışırken televizyona çıktım. Ardından Moskova’ya gelip Devlet Başkanlığı İdaresi’nde ve daha sonra Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı olarak çalışmaya başlayınca haberlere çıkmaya başladım. Benden bazı konularda bilgiler alınıyordu ancak ben bunu çok sevmiyordum. Şu an sevdiğimi de söyleyemem”.

Sürekli gazetecilerle birlikte olması nedeniyle alışkanlıklarında değişiklik olup olmadığı sorulan Putin şöyle yanıt verdi:

“Ne tuhaf ki, hayır. Neden mi? Çünkü ben her zaman birilerinin beni sürekli gözlediğini düşünerek hareket etmeye çalıştım. Belki de bu önceki mesleğimden dolayıdır.”

SÖZCÜ