AKTÜEL: 3. Dünya Savaşı 2018’de

Fransız astrolog, fizikçi ve kahin Nostradamus’un 2018 yılında gerçekleşmesini öngördüğü kehanetleri korkutuyor. Karnaval.com’da yer alan Milliyet gazetesinin derlediği habere göre, kehanetlerden biri 2018 yılında 3. Dünya Savaşı’nın başlaması. İşte ünlü kahin Nostradamus’un 2018 kehanetlerinden bazıları;

Üçüncü Dünya Savaşı
Üçüncü Dünya Savaşı, Nostradamus’un Les Propheties kitabında bahsedilen en dikkat çekici kehanet. Bu kehanete göre 2018 yılında Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatacak bazı olaylar patlak verecek. Nostradamus, büyük savaşın Fransa ve Avrupa’da başlayacağını ve daha sonra tüm dünyaya yayılacağını öngörüyor. Kitabında Üçüncü Dünya Savaşı’nı açıkladığı şöyle bir cümle bulunuyor: ‘Dünyanın iki büyük gücü arasında bir savaş çıkacak ve 27 yıl sürecek’. Bazı komplo teorisyenleri bahsedilen savaşın Çin, Rusya, Kuzey Kore ittifakına karşı ABD ile yaşanacağını iddia ediyor.

Vezüv Yanardağı patlaması
Nostradamus, İtalya’da bulunan Vezüv Yanardağı’nın patlayacağını ve zemini her beş dakikada bir sarsacağını, bunun sonucu olarak da 6 bin kişinin yaşamını yitireceğini söylüyor. 2016’nın ilk zamanlarında , Vezüv Yanardağı’nın faaliyete geçebileceği ihtimali üzerine bölgede yaşayan 1.5 milyon kişi uyarılmıştı. 3 milyon nüfuslu Napoli kentinin 1.5 milyonunun Vezüv Yanardağı’nın sarı tehlike bölgesinde yaşadığı bildirildi. Kötü şöhretli Vezüv Yanardağı’nın MS. 79 yılında patlamasıyla antik Pompeii kenti yerle bir olmuştu.

Şiddetli depremler
Nostradamus, 2018 yılında ABD genelinde büyük felaketler yaşayacağını öngörüyor. Ünlü kahine göre ABD’nin batısında büyük bir deprem meydana gelecek ve deprem küresel çapta felaketleri tetikleyecek. İlginçtir ki 2016’da ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Cascasia Dalma Zonu’nda sismik faaliyetler olduğunu tespit etti. Bilim insanları da Cascadia Dalma Zonu ve Kaliforniya fay hatlarında uzun süredir 8 ve daha büyük bir depremin olmadığına dikkat çekiyor.

Asteroid çarpması
Nostradamus’a göre 2018 yılında Dünya’ya dev bir gök cismi çarpacak. Bu kehanetle ilgili kitapta şöyle bir cümle yer alıyor: ‘Gökyüzünde görünecek olan bir kuyruklu yıldızla beraber büyük bir felaket gerçekleşecek. Nükleer terör ya da doğal felaket gezegeni tahrip edecek’. Bir gün Dünya’ya bir asteroid ya da kuyruklu yıldız düşme ihtimali olsa da NASA, en azından önümüzdeki 100 yıl boyunca böyle bir olayın gerçekleşmeyeceğini belirtiyor.

Ekonomik çöküş
Nostradamus’un kitabında şöyle bir cümle yer alıyor: ‘Zenginler ölüp ölüp dirilecek’. Birçokları bu cümleyi olası Üçüncü Dünya Savaşı sonrası patlak verecek olan ekonomik kriz ile açıklıyor.

İnsan ömrü 200 yılı geçecek
Nostradamus kitabında ‘Tıptaki gelişmeler insanların yaşam ömrünü 200 yıla kadar uzatacak’ diye yazmış. Birçokları bu cümleden 80 yaşında bir kişinin 50 yaşında görünmesi gibi bir anlam çıkarıyor.

Dİğer kehanetler
Nostradamus’a göre 2018 yılında insanlar hayvanlarla konuşabilecek, çocuk sahibi olmak isteyen kişiler yasal izin ya da lisans almak zorunda kalacak, dil farklılıkları ortadan kalkacak ve küresel ısınma sebebiyle dev yangınlar patlak verecek.

KARNAVAL.COM