KÜLTÜR: Yılbaşı gecesi izlenecek filmler

Yılbaşında izlenecek filmler arasından kendinize uygun olanları seçip, izleyerek keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Geçmiş yıllarda vizyona giren filmlere daha çok meraklıysanız ve yılbaşı akşamınızı sevdiklerinizle eğlenceli şekilde geçirmek istiyorsanız, yazıda adı geçecek filmleri mutlaka dikkate almalısınız.

Dünden bugüne uzanan masalsı yolculuğa hazırlanın
IMBD’nin “Top 250” listesinin ilk sıralarında yer alan ve birçok sinema meraklısının “Keşke daha önce izleseydim!” dediği yapımlardan, 1946 yapımı, başrolünde James Stewart’ın yer aldığı ”It’s a Wonderful Life” isimli film , hayata bakış açınızı değiştirip, yaşamınızdaki olumsuzlukları unutmanıza yardımcı olabilir. Stewart’ın ve diğer oyuncuların harikulade oyunculuklarına tanıklık etmeniz de cabası. Konu klasiklerden açılmışken 1954 yapımı müzikal romantik komedi filmi White Christmas’ı da yazmadan geçmeyelim. Zira bu yapım da yılbaşı gecelerinin demirbaşı filmlerinden biri.

It's a Wonderful Life
It’s a Wonderful Life

Televizyonlarda defalarca yayınlanmasına karşın izlemeye doyulamayan filmler arasında Home Alone da bulunuyor. Yılbaşında izlenecek filmler kategorisine edindiği konu ve atmosferiyle rahatlıkla giren yapımda, bugün 30’lu yaşlarının sonuna yaklaşan Macaulay Culkin oynuyor.

Home Alone
Home Alone

Yılbaşı gecesi aksiyonun dozunu bir an olsun düşürmeyin
Ailece izlenebilecek filmlerin yanında, biraz daha aksiyonu bol filmlerle zaman geçirmek istiyor da olabilirsiniz. O halde rotayı, klasik aksiyon filmlerine doğru kırmakta yarar var. Herkesin adını bildiği ama ne ilk filmini ne de geri kalanını baştan sona izleyenlerin azınlıkta kaldığı Die Hard, hiç de fena olmayan bir aksiyon filmi. Yine IMBD’nin “Top 250” listesinde bulunan yapımın ilk filmi çok tutulunca devam filmleri de geldi. Tabii Bruce Willis’in döktürdüğü ilk filmin yeri ayrı.

Die Hard
Die Hard

2003 yılında gösterime giren Bad Santa ise sıra dışı konusuyla yılbaşında izlenecek filmler içerisinde kendine kolayca yer bulan yapımlardan. Komedi ögelerini aksiyonla başarılı şekilde harmanlayan Bad Santa, çok sayıda ödüle de aday gösterildi.

Bad Santa
Bad Santa

Animasyon türünde öne çıkan yapımlara mutlaka şans tanıyın
İzlemek için en uygun zamanın belki de yılbaşı geceleri olduğu animasyon filmlerinden şüphesiz The Polar Express. Çıktığı yıl olan 2004’te üç dalda Oscar’a aday gösterilen yapım, bir çocuğun arkadaşlık ve cesaret gibi değerleri daha iyi kavradığı ilginç bir tren yolculuğunu konu ediniyor.

The Polar Express
The Polar Express

1965 yapımı A Charlie Brown Christmas ise okula gitmeden önce televizyonda Charlie Brown ve Snoopy’nin maceralarını keyifle izleyenleri mutlu edecektir. İyi haber; yapımda tanıdığınız neredeyse tüm karakterler var. Kötü haber; yapım 25 dakikaya yakın sürüyor ve tadı damağınızda kalıyor.

A Charlie Brown Christmas
A Charlie Brown Christmas

MİLLİYET