GÜNDEM: Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü!

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı… Ankara Valiliği tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü, Anıtkabir’de düzenlenen törenle kutlandı.

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı, tören, saat 09.00’da devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Korteje, Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Müdürleri, seğmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Ercan Topaca tarafından Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Vali Ercan Topaca, burada Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Dünyada eşi benzeri olmayan İstiklal Harbimizi, sevk ve idare etmek için merkez olarak seçtiğiniz Ankara’ya gelişinizin 98. yılında, Ankara il yöneticileri olarak huzurunuzdayız. Milletimizin maküs talihi, Dikmen sırtlarına adım attığınız gün değişmiş; önderliğinizde verilen bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyet ile taçlanarak zafere ulaşmıştır. Bugün geldiğimiz noktada Başkentimiz Ankara; tarım ve hayvancılık potansiyeliyle, eğitim alanındaki hamleleri ve üniversiteleriyle, savunma sanayisindeki atılımlarıyla, kültürel ve turistik zenginlikleriyle dünyanın modern kentlerinden biri haline gelmiştir. ‘Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır’ diyerek onurlandırdığın Ankaralılar olarak, ülkemizi ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için, her dönemde ve her koşulda, var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun.”

MİLLİYET