TURİZM: Yeni yılda yeni bir rota

Geçen yılı geride bırakmaya hazırlanırken, eski günlerin ağırlığını üzerinden atmak ve yeni yılda yeni bir sayfa açmak isteyenler için farklı tatil rotaları derledik. Sözcü Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Jolly Tur’un ülke dışına çıkmadan yeni yılı karşılayabileceğiniz rota önerileri ise şöyle…

Kapadokya

Yeni yılı balon ya da safari üzerinde karşılamak isteyenler için Kapadokya Turları ideal. Bu tür turların en büyük avantajı, uçak ya da otobüs alternatifleri sayesinde birden çok ilden katılabilmeniz.

Odunpazarı

Yeni yılın ilk seyahatinde tercih edebileceğiniz rotaların bir diğeri ise Eskişehir-Odunpazarı Turu. Günümüzde eğlencesiyle akıllara gelen Eskişehir’de sizleri Kent Park, Porsuk Çayı, Havacılık Parkı, manzarasıyla büyüleyecek olan Şelale Parkı karşılayacak.

 

Kıranköy

Yeni yılı Batı Karadeniz’in bol oksijenini içinize çekerek kutlamak isterseniz Safranbolu-Amasra Turu da yapabilirsiniz. Burada Amasra’nın ahşap işlerini görecek ve Kıranköy’ü gezebileceksiniz. Kaymakamlar Konağı’nın manzarasına doyacak ve İzzet Mehmet Paşa Camii’nin ilginç hikayesiyle şaşıracaksınız.

 

Beyrut

Yılbaşı için ilk önerimiz, Akdeniz kültürünün beşiği, Fenikelilerin yurdu olan Beyrut. Beyrut’ta sizleri Harisa, Jeita ve Biblos karşılayacak. Burada karstik oluşumlarla şekillenmiş doğa sizi büyüleyecek. Beyrut’ta bir sonraki rotanız ise Lübnan Dağları’nın arkasındaki Bekaa Vadisi üzerinde yer alan ve tarihi 9000 yıl öncesine dayanan Baalbeck olabilir. Heliopolis olarak da bilinen Baalbeck, Roma İmparatoru Constantin’in ihtişamını göstermek amacıyla Roma’dan sonra inşa ettiği en büyük çok tanrılı dini merkez. İçerisinde Venüs, Jüpiter ve Bacchus adına adanmış üç tapınağı da ziyaret edebilirsiniz.

 

Nehir Gezisi

Bir diğer rota önerisi ise Amadeus Classic Nehir Gemisi ile Noel Pazarları. Yılbaşı coşkusunu en yakından görebileceğiniz Noel Pazarları’nda Almanya, İsviçre ve Fransa’daki çikolata ve tarçın kokan meydanlarda gezebilecek ve masmavi deniz üzerinde yeni yılı karşılama fırsatı bulacaksınız.

 

İtalya

Yeni yılı romantik karşılamak isteyenler içinse Klasik İtalya Turu iyi bir seçenek olabilir. Rotanın Roma, Floransa ve Venedik olarak belirlendiği bu turda sizleri Aşk Çeşmesi, İspanyol merdivenleri, dünya üzerinde 2000 yıl öncesinden bu yana olduğu gibi kalabilen yegane antik şehirlerden biri olan Pompei, İtalya’nın sanat ve genel tarihinde önemli bir yer edinen ve olağanüstü doğal güzelliklere sahip olan Orvieto, aşk şehri Verona’da Romeo ve Juliet’in evi karşılayacak.

 

 

Bansko

Yeni yılı karşılayabileceğiniz bir diğer rota ise Bulgaristan’ın Bansko kenti. Bembeyaz karların üzerinde yılbaşının tüm ihtişamını yaşayabileceğiniz bu kasabanın olağanüstü güzelliklerini keşfedebilecek ve dahası karlar üstünde kayak yapmanın keyfini çıkarabileceksiniz.

 

 

Prag

Açık hava müzesini andıran Prag, sizi Ortaçağ’a geri döndürecek nehrin kıvrımlarında kurulan Viyana, Mozart’ın 6 yaşında konser verdiği Budapeşte… Yılbaşı tatilinizi masalsı bir kültürle süslemek isterseniz Orta Avrupa Turu sizin için ideal.

SÖZCÜ