EMLAK: Yılbaşı ruhunu evinize taşıyın

Yılın en renkli, ışıklı ve keyifli günü için hazırlıklar sürüyor. Yeni yıl dekorasyonu için küçük mekanları da hareketlendirecek birçok alternatifiniz var. Belki yılbaşı ağacı için yeterli yeriniz yok. Yaşam alanınızın küçük olması gözünüzü korkutmasın. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz yılbaşı dekorasyon önerileri ile küçük alanlar için yılbaşı dekorasyonu fikirlerine sahip olabilirsiniz.

Bu dekorasyon önerileri, doğru noktaları keşfederek evinizin istediğiniz görünüme kavuşmasını sağlayacak. Çam dalları ve yaprakları, mumlar ve pırıl pırıl süsleme malzemeleri en büyük yardımcınız olacak.

Onsuz olmaz: yılbaşı ağacı

Evinizin havasını bir anda değiştiren, ortamı sıcacık bir hale getiren yılbaşı ağaçları fazla yer kaplayabilir, hatta gerçekten bir ağaç için hiç yeriniz olmayabilir. Ağacınızı orta sehpanızın üzerine de yerleştirebilirsiniz desek? Tabii seçeceğiniz ağacın boyutları önemli. Sehpa ölçülerine uygun bir ağacı minik süslerle hareketlendirebilirsiniz.

Yeni yıl esintilerini taşıyacak olan bir diğer fikir de çam dallarını saksı ya da vazolara koyarak istediğiniz yere yerleştirmek. Pencerelerinizin önü ya da masa üstü gayet iyi bir seçim olacaktır. Ağaç hiç bir şekilde sizin için uygun değilse çam kozalaklarından faydalanabilirsiniz. Masa, kahve sehpası ya da konsolunuzun üzerinde bir kozalak demeti oluşturabilirsiniz.

Farklı aydınlatmaları bir arada kullanın

Yeni yıl denince akla ilk gelenlerden biri de ışıltılardır. Kıpır kıpır parlayan ışıkları kullanabileceğiniz çok fazla yer var. Özellikle küçük alanlar için yılbaşı dekorasyonu söz konusuysa ışıklardan faydalanabilirsiniz. Yılbaşı ağacının vazgeçilmezi olan led ışıkları ağaç dışında kullanabileceğiniz birçok alan olduğunu göreceksiniz.

Led ışıkları tavana asabilir, aynalarınızın çerçevesine dolayabilir, duvarlarınıza döşeyerek ortamınızı bir anda bambaşka bir yere dönüştürebilirsiniz. Keyifli bir sofra için yemek masanızda da kimi aydınlatma ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Led ışıklar sizin için uygun değilse farklı köşelere yerleştireceğiniz mumlar da yeni yıl ruhunu yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

Rengarenk yeni yıl süsleri edinin

Işıl ışıl süslerle küçük alanlar için yılbaşı dekorasyonu yapmak yer kaplamadan da mümkün.Yılbaşı ağacının olmazsa olmazı süs malzemelerini evinizin farklı noktalarında kullanabilirsiniz. Renkli ve göz alıcı yılbaşı toplarını çam yapraklarıyla bezenmiş minik çelenklerinize ekleyebilirsiniz. Bu göz alıcı süsleri konsolunuzun üzerine yerleştirebilir, duvarlarınıza asabilirsiniz.

Altın ya da gümüş tonlarında seçeceğiniz yılbaşı toplarından bir buket oluşturarak bu süsü aydınlatmalarınızdan sarkıtabilir, kapı ya da şömine süslemesinde kullanabilirsiniz. Bunların dışında yeni yılın renkleri olan kırmızı ve yeşili yılbaşı temalı kırlent ve minderlerde kullanabilir, masa örtüsü ve peçetelerde de tercih edebilirsiniz.

MİLLİYET EMLAK