TURİZM: Tatilcilere yılbaşı zammı

Yılbaşı yaklaşırken tatil planları da yapılmaya başlandı. Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleşerek 3 gün olması, turizmcileri harekete geçirdi. Artan talep ile hem uçak hem otel fiyatları zamlandı. 2 hafta öncesine göre uçak bileti fiyatları yüzde 50 arttı. Konaklama ücretleri ise yüzde 30 arttı. Hem kayak merkezlerine, hem de lüks otellere talep patlaması yaşandı.

Pek çok otel, yılbaşı programlarını günler öncesinden açıkladı. Ancak fiyat listesini açıklamadı. Kayak merkezlerinde yeni yıla girmenin maliyetinin geçen yıla göre yüzde 30 daha pahalı olduğu ortaya çıktı.

Takvim’de yer alan habere göre, erken rezervasyonun olmadığı, çoğunlukla son dakikacıların doldurduğu kayak merkezlerindeki otellerde şubat sonuna kadar ortalama doluluk oranının yüzde 90’a ulaşması bekleniyor. 2018 yılına yurt dışında adım atmanın maliyetinin de yüzde 15-20 zamlandığı görüldü.

BİLETLER UÇUŞA GEÇTİ

Uçak biletleri de hareketlilikten nasibini aldı. Havayolu firmaları; özellikle Bursa, Erzurum, Kayseri, Kars, Bolu gidiş- dönüş bilet fiyatlarını yükseltti. Uçak biletini bugün alanla 2 hafta önce alan arasında yüzde 50’ye varan fiyat farkı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’dan kayak merkezlerinin olduğu illere kişi başı gidiş-dönüş uçak biletleri bin 600 liraya kadar çıktı. Yurt dışı uçak biletleri de artıştan nasibini aldı.

TURİZM AKTÜEL