BEŞİKTAŞ: Seçim tarihi belli oldu: 24 Aralık 2017

CHP’de tarih belli oldu, seçim için tatlı bir telaş başladı!..
Geçtiğimiz haftalar içinde yayınlanan bir genelge ile seçimlerin yapılmayacağı kongrelerin durdurulduğu açıklanmıştı. Ancak daha sonra bu karardan vazgeçildiği ve seçimlerin yapılacağı bunun da en demokratik hak olduğu belirtildi. Seçimler 24 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Bu kararla birlikte CHP içinde tatlı bir seçim heyecanı da başladı.Beşiktaş’ta büyük destek gören mevcut ilçe Başkanı Sebahattin Öztürk yeniden başkanlık için adaylığını koymuştu. Öztürk kalabalık bir topluluk karşısında adaylığını açıklarken şunları paylaşmıştı.
“Çok kıymetli örgüt üyesi arkadaşlarım hepinizi en içten saygılarımla selamlıyorum… Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmasına katkıda bulunan laik sosyal hukuk devlet olarak bugünlere gelmemize emeği olan ve hayatta olmayan tüm yönetici ve parti üyelerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Milli mücadele döneminde başlayan bağımsızlık ruhu, özgürlük ve demokrasiye olan inançlı toplumsal mutabakatı, uzlaşmayı Cumhuriyet Halk Partililer hep önemsemiş ve özümsemişlerdir. Kongrelerimizde demokrasimiz tecelli etmesidir.
17 yıllık AKP iktidarında ve 15 Temmuz getirilen OHAL süresiyle ülkemizde hukuk yok edilmiş, demokrasi askıya alınmış, milletvekilleri , yazarlar, aydınlar, gazeteciler, akademisyenler tüm muhalefet kesimleri korku yaratılarak sindirilerek, hapse atma tehtidleriyle karşı karşıya kalmıştır.
Fakir daha da fakirleşmiş, gelir düzeyinde bu adaletsizlik her gün yatağa aç giren, mutsuz çoğunluk kat ve kat artmıştır. Kadın cinayetleri ve tecavüz olayları sıradanlaşmıştır. Rüşvet, yolsuzluk ve tek adam diktatörlüğü egemen kılınmıştır.
İflas eden dış politika ile ülkemizin uluslararası imajı her geçen gün daha da zedelenmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık ve zor günler kongrelerimizi hep farklılık kılıyor hem de kenetleştiriyor.
Birbirine kenetlenmiş, birlikte olmaya, beraber güç oluşturmaya, genel başkanından il, ilçe başkanından üyemize kadar ortak politik dilin oluşturduğu disiplinin sağlandığı dinamik bir CHP’nin örgüt yapısına ülkenin ihtiyacı var. Milli mücadele ruhuyla bu ülkeyi, bu cumhuriyeti kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlere borcumuz var. 2015 yılında örgütümüzün bize verdiği yetki ile demokratik, katılımcı, şeffaf, örgütsel mücadeleyi önemseyen, siyasetin ve üyelerimizin özgürleşmesi için ciddi çalışmalar yaptık. Hamasetle, bölgecilik, mezhepçilik dair kadroculuk siyaset yapmanın yerine her örgüt üyesinin hakkını, hukukunu koruyan yöneten anlayışı sergiledik. Mahallerde örgüt üyelerinin siyasete katılımını arttırmak için mahalle birimleri kurduk, mahalle toplantıları yaptık, Her zaman örgüt toplantılarımızı yaptık. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları ve sendikalarla ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. 1 yıllık çalışmalarımızı şeffaflık ve hesap verebilir anlayışımızla örgütümüze hesap verdik. İlçemizin il ve genel merkez düzeyinde temsilde en üst noktada temsil ettik.
Referandum çalışmalarımızda 23 mahallemizde, meydanlarımızda stratejik noktalarda kurduğumuz standlar, ev-ev, esnaf-esnaf dolaşarak ve doğru koordinasyonla 9383 hayır oyu çıkardık. İl başkanlığımızla uyumlu çalışan içerisinde İstanbul’da yüzde 52 hayır için Taksim ve Maltepe’de milyonların katıldığı iki büyük miting yaptık.
Bütün bu çalışmalarından dolayı yönetim kurulumuzu, kadınlarımızı, gençlerimizi ve Cumhuriyet Halk Partimizin gerçek sahipleri örgütümüze teşekkür ediyorum.
Bir teşekkürde sevgili eşime, sevgili oğluma ailem ve sevdiklerime yapıyorum. Maddi-manevi haklarını aldım. Bana ülkemizin geleceği partimizin iktidarı içen hep destek verdiler teşekkür ediyorum.”
Sebahattin Öztürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Yapacağımız ilçe kongremizde sadece ilçe başkanı ve yönetimi delegasyonu seçmek değil, en üst üyemiz olan kongrede demokratik, çoğulcu katılımın sağlandığı siyasi kararların aldığı bir kongre sürecinin olmasını diliyorum.Kongre delegelerimizle tüzük değişikliği, aktif-pasif üyelik, seçme-seçilme kriterleri gibi, 2019 genel ve yerel seçimlerde kongre ve ön seçim delegeleri ile milletvekil, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini seçme kararı olmalı. 2019 yılında Beşiktaş’ın genel ve yereldeki siyasi anlayışı, ilkeleri ve politikanın oluşturduğu Beşiktaş vizyonu kongremizin iradesi ile belirlemek anlayışı ve hedefiyle tüm örgütümüzle birlikte insan odaklı, siyasetin, başarının, hoşgörünün karşılıklı saygı ve güvenin oluşturduğu disiplinin sağlandığı dinamik bir örgüt yapısı ile herkesin kişisel hesaplarını bir kenara koyarak parti içi iktidar mücadelesi değil, 2019 yılında yapılacak başkanlık, milletvekili, yerel seçimlerde partimizin birinci parti yapmak, iktidarı hedeflemek için, sizlerle birlikte yola çıkmak. Ötekileştirmeden, tüm partililerimizi kucaklayan, görev sorumluğunu ve başarıyı paylaşan, dayanışmacı, çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışını oluşturmak, partimize yeni yüzlerin, gençlerin, kadınların siyaset yapacağı ortamı oluşturma, partimizde uzun yıllar görev almış hizmet etmiş partililerimizin birikimi ve tecrübeleriyle bütünleşmiş dinamik bir örgüt yapısını oluşturmak, Beşiktaş’ta, İstanbul’da ve Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü egemen olduğu bir kadro harekatı başlatmak için delegelerimizle yaptığımız istişarelerde Aralık’ta yapacağımız ilçe kongremizde ilçe başkanlığına adaylığımı huzurunda ilan ediyorum… Yapısı, kurucu değerleri ve kurucuları ilkeleri ve devrimleri saldırıya uğrasa da laik demokratik cumhuriyetimizi sonsuza dek Cumhuriyet Halk Partililer olarak koruyacağız, yaşatacağız…
Hepinize katılım ve destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum.”