SPOR: VIP konuk dahi götürmeyecek!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve kulübün uyarılarını dikkate alan Almanya’daki gurbetçi taraftarlar, RB Leipzig maçını statta izlemeyecek. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarından men tehlikesi nedeniyle stada gitmek yerine kendi aralarında düzenleyecekleri çeşitli organizasyonlarla bir araya gelerek karşılaşmayı takip edecek. Alman kulübü de bilet ve kimlik bilgileri eşleşmeyen taraftarları kesinlikle stada sokmayacak.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon ile deplasmanda karşılaşan ve maç günü statta çıkan olaylardan dolayı büyük bir ceza alan Beşiktaş, özellikle Türk vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ülkelerdeki maçlarda büyük risk yaşıyor. UEFA’dan Lyon ile birlikte 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası alan Siyah Beyazlılar, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto ve Monaco deplasmanlarına da Türk seyirci götürmemişti.

Şampiyonlar Ligi’ndeki son grup maçını bugün RB Leipzig ile oynayacak Beşiktaş’ta, Almanya’da yaşayan taraftarların büyük çoğunluğu stada gitmeme kararı aldı. Siyah-beyazlılar, kulübe zarar vermemek adına karşılaşmaya gitmeyeceklerini bildirdi.

Başkan Fikret Orman ve yönetimin uyarısını dikkate alacaklarını kaydeden siyah-beyazlılar, kulübün menfaatlerinin her şeyden önemli olduğunu ifade etti. Beşiktaş’ın lider olarak gruptan çıkmayı garantilemesi nedeniyle kendi aralarında düzenleyecekleri çeşitli organizasyonlarla müsabakayı izleyecek olan Almanya’daki taraftarlar, RB Leipzig karşısında en az bir puanla sahadan ayrılacaklarını da dile getirdi.

Sadece 20 bilet

Bu arada RB Leipzig kulübünün de, Beşiktaş Yönetimi’nin isteği üzerine Almanya’da yaşayan Türk taraftarlara bilet satmama konusunda çok hassas davrandığı aktarıldı. Avrupa’dan men tehlikesi nedeniyle Beşiktaş Yönetimi sadece idareciler ve personel için sadece 20 bilet talep etmişti. Alman ekibinin, bilet ve kimlik bilgilerine göre seyircileri stada alacağı kaydedildi. Bilgileri eşleşmeyen taraftarlar kesinlikle stada giriş yapamayacak.

Öte yandan dün Leipzig’e giden Beşiktaş Kulübü yetkilileri güvenlik konusunda Alman görevlilerle bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda maç öncesi ve maç sırasında alınacak önlemlerin masaya yatırıldığı belirtildi.

Kaydı olmayana bilet satılmıyor

RB Leipzig Kulübü, Beşiktaş’ın isteğini kabul etti ve misafir takım taraftarlarının stada alınmayacağını açıkladı. Maça gelmek isteyen Türk taraftarları engellemek için özel bir kriter de belirlendi. Buna göre tüm biletlerin kişiye özel olacağı ve sadece 31 Mayıs 2017’ye kadar kulübün bilet satış sistemine kaydı olan kişilere bilet satılacağı duyuruldu. Bu girişim, ev sahibi takım tribünlerine Beşiktaş taraftarının girme ihtimalini azaltan bir uygulama olarak dikkat çekti.

Beşiktaş yönetiminin aldıkları tedbirler sadece bununla da sınırlı değil. Bilindiği gibi başkan Fikret Orman tüm basın açıklamalarında ve fırsat bulduğu basına açık her ortamda Almanya’da ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarına Leipzig maçına gelmemeleri çağrısını yapıyor. Aynı zamanda da resmi siteden başta Türkçe olmak üzere çeşitli dillerde Türk vatandaşlarının maç için organizasyon yapmamaları isteniyor.

FANATİK, NTV