GÜNDEM: PKK sığınağı bulundu!

Trabzon’da terör örgütü PKK sığınağı bulundu. Tonya’da bulunan sığınakta 3 kilogram plastik patlayıcı ile 5 el bombası ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Trabzon’un Tonya İlçesi Erikbeli Yaylası’nda PKK terör örgütü mensuplarına ait olduğu belirlenen bir sığınak bulundu. Teröristlerin sığnak girişini plastik patlayıcı ile tuzakladığı tespit edildi.

BOMBA TUZAKLAMIŞLAR

Habertürk Haber Merkezi’nden Enis Yıldırım’ın aktardığı bilgilere göre, Trabzon’un Maçka İlçesinde Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’i şehit eden teröristlere yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları çerçevesinde Erikbeli Yaylası ormanlık alanda PKK’ya ait bir sığınak tespit etti. Bölgedeki yayla evlerinde yaşanan hırsızlıklar sonrasında yaşam malzemelerininde bu sığınakta saklandığı belirlendi. PKK terör örgütü mensuplarının plastik patlayıcı ile sığınağı tuzakladığı ortaya çıktı.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Bomba imha uzmanlarının patlayıcıyı etkisiz hale getirmesinin ardından yapılan aramada Karadeniz Açılım Grubu’na ait olduğu belirlenen sığınakta 3 kilo plastik patlayıcı, 5 adet el bombası, 4 adet harita, 3 adet telsiz, 3 adet uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği, 1 adet uzaktan kumandalı telsiz düzeneği, 1 adet özel görüşlü termal dürbün, 180 adet kalaşnikof mermisi, 50 adet M16 mermisi ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Özel harekat polisleri, bölgede, 4 kişi oldukları belirlenen terör örgütü mensuplarının izini sürüyor.

HABERTÜRK