KÜLTÜR: İngiliz elektronik müzik grubu İstanbul’da!

Elektronik müzik tutkunlarını harika bir konser bekliyor. Downtempo, drum’n’bass, caz gibi farklı müzik türlerinden ilham alarak yarattıkları eşsiz tarzlarıyla bilinen Manchester asıllı İngiliz elektronik müzik grubu Lamb, 4 Aralık’ta Zorlu PSM Studio’da!

Yapımcı Andrew Barlow ve vokalist Louise Rhodes’dan oluşan Lamb, 1995 yılında Mercury Records ile yaptıkları 6 albümlük anlaşma ile müzik dünyasına adımlarını attı. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini 1996 yılında çıkaran ikilinin asıl çıkışı üçüncü albümleri “What Sound”un “Gabriel”parçasıyla oldu. Guinness reklamı ve Tomb Raider: Underworld video oyunu gibi farklı mecraların arkaplanlarında çalınarak popüleretisine katlayan, Henryk Górecki’nin 3.senfonisi olan “The Symphony Of Sorrowful”dan esinlendikleri şarkıları “Górecki” de en az Gabriel kadar dikkat çekti.

Kariyerleri süresince 7 albüm ve sayısız parçaya imza atan Lamb; şarkılarında kullandıkları zıt,kompleks melodileri, duygusal vokal ile birleştirerek kendilerine özgü tınılarını yaratıyorlar. Grubun 2014’te çıkardığı Backspace Unwind albümünde “We Fall in Love” single’ı International Dance Music Awards 2015 tarafından “Best Chillout/Lounge Track” ödülüne layık oldu.