MAGAZİN: Tüm hayatı değişti!

Prens Harry ile Meghan Markle’dan düğün tarihleri Prens Charles’ın ofisinden açıklandı. Kuralları ile bilinen Kraliyet Ailesi içinde ilklere imza atacak rüya düğün, şimdiden İngiliz basınının gözdesi haline geldi ve düğüne dair detaylar ve düğün öncesi ilginç haberler tek tek gelmeye başladı. İşte düğün öncesi bilmeniz gerekenler…

Mayıs 2018’de, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin özel etkinlikleri için yıllardır birinci tercihi olan ve en son Kraliçe II. Elizabeth’in 90. doğum günü etkinliği gerçekleştirilen Windsor Castle’da yapılacak. Çift, şatonun içindeki St. Georges Chapel’inde görkemli bir nikah töreniyle dünya evine girecek.

Prens Harry’nin Markle için annesi Lady Diana’nın pırlantalarıyla hazırattığı nişan yüzüğü çok konuşulurken tören masraflarının kraliyet ailesi tarafından karşılanacağı ve İngiliz vatandaşlarının vergilerinden kesilmeyeceği açıklandı.

Cambridge Dükü William ve Düşesi Kate Middleton’ın nikah törenine ev sahipliği yapan Westminster Abbey’den daha küçük olan Windsor Castle yaklaşık 800 davetliyi ağırlayabiliyor. Düğün tarihinin Mayıs olarak belirlenmesindeki en önemli nedeni ise Kate Middleton’ın üçüncü bebeğini gelecek Nisan ayında dünyaya getirecek olması.

2011 yılında Trevor Engelson ile ilk evliliğini gerçekleştiren ve 2013 yılında ‘uyumsuzluk’ gerekçesiyle boşanan Markle, Protestan inancıyla yetişmiş ve Katolik lisesine gitmiş olmasına rağmen Yahudi olmuştu. Şimdi de Kraliyet Düğünü öncesi Kraliçe II. Elizabeth’i ‘memnun’ edebilmek için düğün öcesi St. George Chapel’inde gerçekleşecek vaftiz töreniyle tekrar Hıristiyan olacak. Düğün öncesi vaftiz edilip İngiliz monarşi kurallarını yerine getirebilmeyi özellikle Markle’ın istediği açıklandı.

Öte yandan Meghan Markle, Prince Harry ile olan ilişkisi dolayısıyla medyanın kendisine olan yoğun ilgisine ‘tamamen hazırlıksız’ olduğunu ve özellikle kendisinin siyahi bir anneye ve beyaz bir babaya sahip olmasından dolayı ‘karışık ırk’ mirasına odaklanılmasının “kalp kırıcı” olduğunu söyledi. Markle, kendisi ve Prens Harry ile ilgili haberleri de ‘hemen okumamaya’ karar verdiğini sözlerine eklemişti. Geçtiğimiz günlerde ise Prenses’in eski fotoğrafları İngiliz basını tarafından paylaşıldı. Böylece, İngiliz Kraiyet Ailesi’nin prensesi olmanın ne kadar ‘zor’ bir iş olduğunu da daha evlenmeden anlamaya başladı.

Uluslararası yardım kuruluşu World Vision’ın Dünya Büyükelçisi olan Markle, İngiliz basını ve kendi çevresi tarafından ‘gerçek bir yardımsever ve hümanist’ olarak anılıyor ve kraliyet ailesine ‘parlak’ bir enerji getireceği söyleniyor. Öyle ki Markle hakkında İngiliz basınında ‘Lady Diana’nın izinde’ yorumları dahi yapıldı. Ne var ki 36 yaşındaki aktris düğünün ardından yardım kuruluşunu bırakacağını ve kraliyet ailesi bünyesinde gerçekleşecek hareketlere katılacağını açıkladı.

NTV