EMLAK: Küçük evinizi saraya dönüştürün

Küçük evlerin dekorasyonu büyük evlere göre daha zordur. Hem şık hem de kullanışlı çözümlerle tüm alandan yararlanabilmek için özel bir çaba harcamak gerekiyor. Günümüzde mobilya firmaları küçük boyutlu evlere uygun, şık ve konforlu tasarımlara imza atıyor. Özellikle modern stil ve İskandinav stil küçük evleri dekore etmek için biçilmiş kaftan. İşin içine biraz açık görüşlülük ve yaratıcılık sokarsak, küçücük bir daireyi dahi son derece şık ve bir o kadar da işlevsel hale getirebiliriz.

1) Ölü alana mahal vermeyin

Duvar dipleri, köşeler, çatı katları gibi alanların hepsi kusursuz birer depolama alanına dönüşebilir. Alanı arzu ettiğiniz biçimde bölüp alçı levhalar sayesinde yeni duvarlar da oluşturabilirsiniz.

2) Yerine özel imalat

Konutta şekil olarak biçimsiz sayılabilecek kenar ve köşeler, özel imalat dolaplar sayesinde mükemmel depolama ünitelerine dönüşebilir.

3) Yaratıcı çözümler ile köşeleri değerlendirin

Köşeler kullanılması en zor alanlar ancak doğru mobilya tasarımıyla bu alanlar da kolayca ulaşabileceğiniz depolama alanlarına dönüşebilir.

4) Duvar boyunca depolama

Mekana özel olarak yapılan tasarımlar, tüm bir duvarın hiçbir ölü alana mahal vermeksizin kişisel isteklere uygun şekilde bir depolama ünitesine dönüşmesini sağlar.

5) Sandıklı bazalar kurtarıcı

Sandıklı bazalar küçük evlerin kurtarıcısı! Geniş depolama imkanı sunan bu alanlar rutin kullanılmayan eşyaları saklamak için ideal.

6) Yaratıcı çözümler

Eğer tavan yüksekliği izin veriyorsa, asma kat türü alanlar da mekanı genişletmek ve ekstra depolama alanı açmak için ideal.

7) Açık plan

Küçük dairelerde her zaman açık palnlı mutfak ve oturma odasını tavsiye ediyoruz. Böylece alan daha geniş ve ferah bir görünüme sahip olur.

8) Sürgülü kapılar

Küçük dairelerde alanları bölmek için sürgülü kapı kullanmak, alandan büyük oranda tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

9) Alçı paneller ile dekorasyon

Alçıpan adıyla da andığımız alçı levhalar sayesinde evinizde oldukça kullanışlı ve şık değişiklikler yapabilirsiniz; alanları bölmek, depolama için raflar oluşturmak gibi. Başka örnekler için ‘Alçı levha uygulamaları: 10 farklı örnek’ başlıklı yazımıza göz atmanızı da tavsiye ederiz.

10) Dar alanları değerlendirin

En dar alanlar bile mükkemel depolama alanlarına dönüşebilir.

11) Alana özel tasarım

Alana özel tasarımlar yalnızca salonda ya da yatak odasında değil, banyoda dahi devreye girebilir. Bidenin olduğu kısımda içeri doğru daralan lavabo tezgahı gibi.

12) Kapalı kapılar ardında bir mutfak

Eviniz çok küçükse ve mutfak görüntüsü evde dağınık bir görünüme neden oluyorsa, mutfağı dolap kapaklarının ardına gizleyebilirsiniz. Bu tür tasarımlar özellikle stüdyo tipi dairelerde sıklıkla kullanılıyor.

13) Ve masa ortaya çıkar…

Kapaklı ve küçük birmutfağı küçümsemeyin! Kapakların ardında geniş bir tezgah/mutfak barı dahi saklayabilir.

14) Dekorasyon

Dekorasyon detayları ve aydınlatma da mekanlara derinlik kazandırmak ve daha ferah bir görünüm oluşturmak için kullanılabiilir. Bunu geniş bir aynayla yapabileceğinizi gibi, benzersiz bir kapı resmiyle de gerçekleştirebilirsiniz.

15) Köşeler, köşeler

Köşelerin diplerine ulaşmak zordur, ancak iyi bir tasarım bu sorunu da bertaraf eder; dolap için döner aksamlarda ya da tıpkı fotoğraftaki örnek gibi köşeye uygun çekmecelerde olduğu gibi.

Homify